Φωτογραφίζω το Δέλτα μου

αργυροτσικνιάς στο παράκτιο ανάχωμα Γαλλικού ποταμού
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015

ηλεκτρονικός φωτογραφικός διαγωνισμός για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Φωτογραφικό διαγωνισμό για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού διοργανώνει ηλεκτρονικά, μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου. Ο διαγωνισμός, με τίτλο «Φωτογραφίζω το Δέλτα μου», θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου 2015.

Ερασιτέχνες φωτογράφοι κάθε ηλικίας καλούνται να διαλέξουν την αγαπημένη τους φωτογραφία από την προστατευόμενη περιοχή και να την αναρτήσουν στη σελίδα «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού», συνοδευόμενη από ένα μικρό κειμενάκι με το σχόλιό τους.

Τόσο το κοινό που θα ψηφίσει, όσο και η επιτροπή που θα δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό, θα απονείμουν συνολικά έξι διακρίσεις με τα εξής βραβεία: μία πλήρη σειρά αναμνηστικών του Φορέα Διαχείρισης, μία ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο, καθώς και την έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου, στη Χαλάστρα.

Προσοχή! Ο διαγωνισμός δεν αφορά μόνο το δέλτα Αξιού, αλλά όλη την προστατευόμενη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την κοίτη και το Δέλτα του ποταμού Αξιού, το Δέλτα του Αλιάκμονα, τις εκβολές του Γαλλικού και του Λουδία, τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης, καθώς και τη λιμνοθάλασσα Αλυκής Κίτρους.

 

Όροι Διαγωνισμού

 1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ερασιτέχνες φωτογράφοι.
 2. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό θα γίνει μέσω του Facebook. Οι φωτογράφοι έχουν δικαίωμα να αναρτούν τις φωτογραφίες τους από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο, μέσω της ειδικής εφαρμογής που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στη σελίδα του Εθνικού Πάρκου στο Facebook (Εθνικό Πάρκου Δέλτα Αξιού).
 3. Κάθε συμμετέχων μπορεί να αναρτήσει μία μόνο φωτογραφία.
 4. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
 5. Δεν υπάρχουν περιορισμοί τεχνικών, χρωματολογικών ή άλλων παρεμβάσεων στις φωτογραφίες.
 6. Η φωτογραφία θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο, έως 50 λέξεις, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει είτε την περιγραφή της φωτογραφίας είτε το προσωπικό σχόλιο του φωτογράφου.
 7. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου.
 8. Στο διαγωνισμό θα υπάρχουν δύο κατηγορίες βραβείων: τα βραβεία κοινού, τρία στον αριθμό, που θα προκύψουν από τη διαδικτυακή ψηφοφορία και τα βραβεία της κριτικής επιτροπής, τρία στον αριθμό. Συνολικά θα απονεμηθούν έξι (6) βραβεία.
 9. Το κοινό μπορεί να ψηφίσει έως δύο αγαπημένες φωτογραφίες.
 10. Η κριτική επιτροπή θα είναι τριμελής και θα αποτελείται από εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, από φωτογράφο φύσης και από εκπρόσωπο του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
 11. Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2015 στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα.
 12. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, όπως και η ημερομηνία της βράβευσης, θα ανακοινωθούν στον Τύπο, στο δικτυακό τόπο του Φορέα Διαχείρισης σε όλους όσους έλαβαν μέρος.
 13. Τα βραβεία θα περιλαμβάνουν μία πλήρη σειρά αναμνηστικών του Φορέα Διαχείρισης (καπέλο, T-shirt, παγούρι, μολύβι, κονκάρδα, μαγνητάκι, πολυτελής έκδοση του οδηγού Ειδών του Εθνικού Πάρκου), καθώς και ξενάγηση των νικητών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Επίσης, τα έργα που θα βραβευτούν θα εκτεθούν στο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού στη Χαλάστρα.
 14. Τα έργα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευρύτερη δημοσίευση του διαγωνισμού και των σκοπών του, σε οποιοδήποτε μέσον και με οποιοδήποτε τρόπο, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής του συμμετέχοντος.
 15. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.
 16. Στη διάρκεια της φωτογράφησης θα πρέπει να αποφεύγεται η όχληση της ορνιθοπανίδας και του οικοσυστήματος. Φωτογραφίες που απεικονίζουν φωλιές πουλιών και νεοσσούς θα απορρίπτονται.
 17. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των παραπάνω όρων.