15+1

φωτιστικό
· Εκθέσεις · Ρόδος // Δημοσίευση: 09 Οκτ 2015

ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Almas στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Η Φωτογραφική Ομάδα Almas, διοργανώνει ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «15+1» από τo Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στον Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Μέσα από αυτήν την έκθεση παρουσιάζονται 15+1 διαφορετικά φωτογραφικά project. Κάθε άτομο επέλεξε μια ενότητα που του αρέσει και την ανέπτυξε, δούλεψε και εξέλιξε σε συγκεκριμένο project. Ένα project, στην ουσία είναι μια εργασία, που προέρχεται από την ανάγκη ενός καλλιτέχνη να εμβαθύνει περισσότερο σε μια θεματολογία, να την ερευνήσει και να δουλέψει πάνω σ’ αυτήν, με σκοπό την περαιτέρω γνώση και ανάπτυξή της.

Το έναυσμα, που θα σπρώξει τον φωτογράφο να ασχοληθεί με μια καινούργια θεματολογία, μπορεί να είναι μια ιδέα που ωρίμαζε στο μυαλό για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά επίσης μπορεί να είναι και μια έμπνευση της στιγμής. Το πως θα εργαστεί ο καλλιτέχνης αλλά και τι μορφή θα δώσει στο έργο του εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες: τους φωτογράφους που τον έχουν επηρεάσει, την εμπειρία του, την μελέτη που έχει κάνει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, την οργάνωση και καταγραφή των σκέψεων και ιδεών του σχετικά, τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει, αλλά κυρίως την προσωπικότητα του.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το περιπετειώδες ταξίδι που έκανε ο Καθένας μας ξεχωριστά, προσπαθώντας να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το project που επέλεξε.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τo Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20:30 στον Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό

  • Πρωινά: Τετάρτη & Σάββατο 10:00-14:00
  • Απογεύματα: Κάθε μέρα 17:30-21:30

Η είσοδος  είναι ελεύθερη.

 

Στην Έκθεση συμμετέχουν:

Βαγιανάκης Ιωάννης, Βαρδαξής Μανώλης, Γιαννίκογλου Ζαφέρ, Κατζάκης Κωνσταντίνος, Καϋμενάκης Βασίλης, Κορκίδας Κώστας, Κουντούρη Αγγελική, Λαού Ελένη, Παμπάκας Δημήτρης, Παπαδοπούλου Χαρά, Πατούνα Αφροδίτη, Παυλή Χρύσα, Πυλαρινός Ηρακλής, Σπάρταλη Νίκη, Στεφανίδης Γιώργος, Τσακιράκη Ιωάννα.

Επιμέλεια – Συντονισμός: Νίκη Σπάρταλη