Μεσολόγγι – η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων

λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου
· Εκθέσεις · Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Λάρισα // Δημοσίευση: 14 Οκτ 2015

έκθεση, προβολή και παρουσίαση λευκώματος του Βασίλη Αρτίκου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Μετά το Παρίσι, τις Βρυξέλες ,την Αθήνα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας φιλοξενεί από 26 Οκτωβρίου έως 14 Νοεμβρίου την έκθεση του Βασίλη Αρτίκου με τίτλο «Μεσολόγγι – η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 παρουσία του καλλιτέχνη και θα παρουσιαστεί και το ομότιτλο φωτογραφικό λεύκωμα με κείμενα του Νίκου Αλιάγα.

Τη Τρίτη 27 Οκτωβρίου στο χώρο της έκθεσης στις 19:30 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Φωτογραφικής ομάδας fplus θα παρουσιάσει στο κοινό τη συνολική δουλειά του προβάλλοντας εικόνες από τα φωτογραφικά οδοιπορικά ανά τον κόσμο.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Αρτίκο:
Ο Βασίλης Αρτίκος γεννήθηκε το 1958. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και δούλευε επί σειρά ετών ως καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου έως το 2013. Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογραφία. Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία workshops φωτογραφίας στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας παρέχοντας φιλοξενία και μαθήματα φωτογραφίας στους συμμετέχοντες. Η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη ζωγραφική και με το πέρασμα του χρόνου, τον κέρδισε η φωτογραφία, που αποτελεί και καθημερινή του ενασχόληση.
Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Παρίσι ,Βρυξέλες Αθήνα, Πάτρα, Μεσολόγγι ,κλπ, και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην ARLES της Γαλλίας.
Έχει εκδώσει τέσσερα ατομικά φωτογραφικά λευκώματα. Τα τελευταία χρόνια κάνει φωτογραφικά οδοιπορικά όπως ΙΝΔΙΑ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ ,ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΣΕΡΒΙΑ,ΜΑΡΟΚΟ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ κλπ.
Είναι ιδρυτής του Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου και της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου.