Βασίλης Αρτίκος

μαυρόασπρη φωτογραφία, εργάτες στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου
· Εκθέσεις · Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Λάρισα // Δημοσίευση: 26 Οκτ 2015

έκθεση και παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Βασίλη Αρτίκου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική ομάδα fplus σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, φιλοξενεί την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στον εκθεσιακό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, τον φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό, τη συνολική δουλειά του, προβάλλοντας εικόνες από τα φωτογραφικά οδοιπορικά ανά τον κόσμο.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα φιλοξενείτε από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, η έκθεση του Βασίλη Αρτίκου με τίτλο «Μεσολόγγι – η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων». Η έκθεση αρχικά παρουσιάστηκε στο Παρίσι, στις Βρυξέλες, στην Αθήνα και τώρα θα φιλοξενηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 παρουσία του καλλιτέχνη και θα παρουσιαστεί και το ομότιτλο φωτογραφικό λεύκωμα με κείμενα του Νίκου Αλιάγα.

 

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Αρτίκο

Ο Βασίλης Αρτίκος γεννήθηκε το 1958. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και δούλευε επί σειρά ετών ως καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου έως το 2013. Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογραφία. Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία workshops φωτογραφίας στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας παρέχοντας φιλοξενία και μαθήματα φωτογραφίας στους συμμετέχοντες. Η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη ζωγραφική και με το πέρασμα του χρόνου, τον κέρδισε η φωτογραφία, που αποτελεί και καθημερινή του ενασχόληση. Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Παρίσι, Βρυξέλες Αθήνα, Πάτρα, Μεσολόγγι ,κλπ, και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην ARLES της Γαλλίας. Έχει εκδώσει τέσσερα ατομικά φωτογραφικά λευκώματα. Τα τελευταία χρόνια κάνει φωτογραφικά οδοιπορικά όπως ΙΝΔΙΑ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΜΑΡΟΚΟ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ κλπ. Είναι ιδρυτής του Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου και της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου.
http://www.artikos.gr/