Ανδρέας Τσονίδης

μικρό μπλε ψάρι μέσα σε ένα μικρό ποτήρι με νερό
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Αλεξανδρούπολη // Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015

παρουσίαση της φωτογραφικής δουλειάς του Ανδρέα Τσονίδη απο το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σας προσκαλεί στην παρουσίαση της δουλειάς του φωτογράφου Ανδρέα Τσονίδη.

Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, στα γραφεία του Κέντρου, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, στις 20:00 και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο για την τέχνη της φωτογραφίας.

 

Βιογραφικό Φωτογράφου

Ο Ανδρέας Τσονίδης είναι ψυχοθεραπευτής και φωτογράφος που ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και τη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Λονδίνο και έχει εκπαίδευση στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία.
Είναι ιδρυτικό μέλος και βασικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Συστημικής Σκέψης και Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως συμβουλευτικός ψυχολόγος σε διάφορα πλαίσια ψυχικής υγείας στο Λονδίνο. Μετά το 2000 εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Επίσης συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε προγράμματα παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε μουσουλμανόπαιδα της Θράκης και συμμετείχε σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα με χρήση ποιοτικών μεθόδων.
Φωτογραφία σπούδασε με τους Στράτο Καλαφάτη, Anders Petersen and Antoine D’Agata. Διδάσκει φωτογραφία πορτρέτου στη Φωτογραφική Λέσχη «Στερέωσις» στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις: 2010 "Open screen" (Athens Photo Festival), 2009 «Ζευγάρια» (Ψυχαναλυτική Εταιρεία Βορείου Ελλάδας - Θεσσαλονίκη), 2008 «Tο Ανοίκειο» (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), "City nights" (Booze, Αθήνα).

Δουλειά του θα δείτε εδώ: www.andreastsonidis.com