Συναντήσεις του μήνα: Παύλος Παυλίδης

άδειο δωμάτιο με έναν καναπέ και μια σκάλα
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 31 Οκτ 2015

εκδήλωση του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τιμώμενο δημιουργό τον Παύλο Παυλίδη

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στη μεγάλη του προσπάθεια να διευρυνθεί ο διάλογος γύρω από τη «Σύγχρονη Φωτογραφία», για το τι απασχολεί τη φωτογραφία του σήμερα και τι φωτογραφίζει αυτή, συνεχίζει τις προσκλήσεις σημαντικών δημιουργών στη Θεσσαλονίκη, από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η άμεση επαφή με εικόνα και λόγο, με δημιουργούς που δραστηριοποιούνται εκτός Θεσσαλονίκης, είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει το μονοδιάστατο της «κρατικοδίαιτης φωτογραφίας», της «φωτογραφίας της Αγοράς» και αυτής των «ερασιτεχνικών ομίλων». Η διατάραξη της θεωρητικής ηρεμίας, με φωνές που δύσκολα ακούει κανείς, διαταράσσει την ηρεμία του τοπίου και την ανακύκλωση των όποιων μονόχνοτων επαρχιακών απόψεων.

Όπως είναι φυσικό οι εκδηλώσεις αυτού του τύπου, που εντάσσονται στον ευρύτερο κύκλο δράσεων του ΦΚΘ με τίτλο «Συναντήσεις του Μήνα», είναι ανοικτές στο κοινό της πόλης, με δωρεάν είσοδο.

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στις 20:00, θα γίνει η ανοικτή μηνιαία συνάντηση των μελών και των φίλων του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Τιμώμενος δημιουργός ο Αθηναίος φωτογράφος Παύλος Παυλίδης που θα παρουσιάσει την δουλειά του και όπως πάντα θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ε.Δ.Ο.Θ. - Προξένου Κορομηλά 51, στον ημιώροφο.


Σύντομο βιογραφικό του Παύλου Παυλίδη

Γραφίστας, φωτογράφος. Γεννημένος στην Αθήνα το 1962, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Γραφιστική στο ΤΕΙ Αθηνών. Από το 1984 διατηρεί μικρό δημιουργικό γραφιστικό γραφείο. Παράλληλα εργάζεται σαν επαγγελματίας φωτογράφος και διδάσκει φωτογραφία και ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Θυμίζουμε πως ελάχιστο μέρος της εργασίας του είδαμε πρόσφατα στην έκθεση του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τίτλο "Too much Photography".

www.pavlospavlidis.photography