Έρως και Ψυχή

αφίσα διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 02 Αυγ 2010

3ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας Ερως και Ψυχή

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 1ου & του 2ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας, ο Δήμος Ευόσμου προχωρά στην προκύρηξη του 3ουΔιαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας για νέους δημιουργούς με θέμα: «Έρως & Ψυχή, Λόγος & Εικόνα».

Ο Θεός Έρως στην αρχαιότητα ήταν υπεύθυνος για τα πάθη πολλών θνητών και μη, αν και ο ίδιος, τελικά , δεν γλίτωσε από τα βέλη του. Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Ψυχή, μια πανέμορφη θνητή γυναίκα. Ύστερα από σκληρές δοκιμασίες, πάθη και λάθη, η ψυχή ενώθηκε για πάντα με τον Έρωτα, κερδίζοντας το δώρο της Αθανασίας. Ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής υπογραμμίζει τη δύναμη της αγάπης και του έρωτα στις ζωές όλων.

Σήμερα ο Έρωτας & η ψυχή παραμένουν και επιμένουν να δημιουργούν έκσταση και μαρτύριο, ελευθερία και σκλαβιά μαζί. Είναι απλά η κινητήρια δύναμη της ζωής, που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Είναι ένα συναίσθημα που αν έλειπε, οι ποιητές και γενικότερα οι καλλιτέχνες αυτού του κόσμου θα έμεναν προφανώς άνεργοι. Ο έρωτας λοιπόν κινεί τον κόσμο μας.

Ο 3ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας του Δήμου Ευόσμου φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει, για άλλη μια φορά, τις δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων. Μέσα από το λόγο και την εικόνα επιχειρεί να αναδείξει το ταλέντο τους και τους καλεί να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο Έρως και η Ψυχή ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με τους σύγχρονους καλλιτέχνες χρωματίζοντας, ίσως λίγο, τα όνειρά τους.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΡΩΣ & ΨΥΧΗ»
1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3 - 5 ποιήματα δακτυλογραφημένα σε 6 αντίτυπα. Προσοχή: Κάθε ποίημα θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει την υπογραφή του δημιουργού του.
2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010 (μετά από την παράταση που δόθηκε), μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4 στην διεύθυνση: Μ.Αλεξάνδρου 57, Τ.Κ. 56224, Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό Ποίησης».

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΡΩΣ &ΨΥΧΗ»
1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3-6 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες) πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί διαστάσεων 0,20Χ0,30 ή 0,20Χ0,20.Επίσης θα πρέπει να κατατεθούν και σε ψηφιακή μορφή.(μορφή αρχείου JPG διαστάσεις 1024Χ768 pixels).
2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010 (μετά από την παράταση που δόθηκε), μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4 στην διεύθυνση: Μ.Αλεξάνδρου 57, Τ.Κ. 56224, Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό φωτογραφίας».
Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010 (μετά από την παράταση που δόθηκε).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2310 706668 και 6937 304 340 (υπεύθυνη διοργάνωσης Ρίτσα Γεωργιάδου.)

Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή που θα συσταθεί τόσο για το διαγωνισμό της Ποίησης όσο και της Φωτογραφίας.

Η τελετή απονομής του διαγωνισμού θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010. Η εκδήλωση μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων, καθώς και απαγγελία των διακριθέντων ποιημάτων. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την απονομή βραβείων και διακρίσεων για τις καλύτερες συμμετοχές τόσο στην κατηγορία της ποίησης όσο και φωτογραφίας.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα εκδοθεί ανθολόγιο-λεύκωμα με τα ποιήματα και τις φωτογραφίες των διακριθέντων.

Κατεβάστε από εδώ την προκήρυξη του διαγωνισμού (αρχείο pdf)
3ος Διαγωνισμός Ποίησης & Φωτογραφίας 922.68 Kb