Εκδρομή στη Λίμνη Κερκίνη

η λίμνη με πλήθος από υδρόβια πουλιά
· Φωτο-Εξορμήσεις · Κερκίνη // Δημοσίευση: 14 Νοε 2015

ημερήσια εξόρμηση στη λίμνη Κερκίνη διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Η Εληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καλεί τα μέλη της, τους υποστηρικτές και όσους θέλουν να γνωρίσουν τα πουλιά και τους βιοτόπους της χώρας μας σε μια ημερήσια εξόρμηση από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη λίμνη Κερκίνη, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.

Στον διεθνούς σημασίας υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης θα γίνει παρατήρηση πουλιών με συνοδεία έμπειρων παρατηρητών - μελών της Ορνιθολογικής, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ή συμμετέχουν στο Πρόγραμμα LIFE+ για την Προστασία της Nανόχηνας, ξεκινώντας από το Ανατολικό Ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης (Λιμνοχώρι) με κατεύθυνση προς το Μεγαλοχώρι. Εκεί αναμένεται να παρατηρηθούν πολλά είδη υδρόβιων πουλιών που διαχειμάζουν στη λίμνη, όπως Αργυροπελεκάνοι, Φοινικόπτερα, Χουλιαρομύτες, Αβοκέτες, Καλημάνες, Στικταετοί, Καλαμόκιρκοι, Θαλασσαετοί, Κύκνοι, σχεδόν όλα τα είδη παπιών που απαντώνται στην Ελλάδα, κ.ά. Εξέχουσα θέση στα πουλιά που διαχειμάζουν αυτή την περίοδο στην περιοχή της Κερκίνης έχουν οι Νανόχηνες.

Στο χωριό Κερκίνη θα επισκεφτούμε τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης για ενημέρωση, θα γίνει βαρκάδα και θα γευματίσουμε δοκιμάζοντας γεύσεις από βουβαλίσια προϊόντα.

Στον Λιθότοπο θα κάνουμε στάση για παρατήρηση πουλιών και θα απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα προς η λίμνη πριν αναχωρήσουμε για Θεσσαλονίκη.

Αν θέλετε λοιπόν να συνδυάσετε την αναψυχή με την απόκτηση γνώσης και εμπειρίας για τα πουλιά και την ελληνική φύση, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη Δήλωση Συμμετοχής έως 24/11/15.

Πληροφορίες:
Ώρα αναχώρησης εκδρομής: 7:30 π.μ.
Τόπος: Θεσσαλονίκη (Αρχαιολογικό Μουσείο)
Ώρα επιστροφής: 19:30 (Λευκός Πύργος)
Η μεταφορά θα γίνει με λεωφορείο.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την κα Βορδογιάννη Ελένη στο τηλ. 2310244245, στο κινητό 6973246150 είτε μέσω e-mail: thess@ornithologiki.gr