BORDERS

cover
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 31 Δεκ 2015

διαγωνισμός φωτογραφίας από το Αrtcore Magazine

Λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο, πάνω στην αλλαγή του χρόνου, βαδίζοντας από το 2015 προς το 2016, το Αrtcore Magazine ξεκινάει και πάλι τον καθιερωμένο του διαγωνισμό φωτογραφίας.

Το φετινό θέμα με τίτλο “BORDERS” είναι επηρεασμένο από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον πλανήτη όσον αφορά το προσφυγικό, αλλά και τις θρησκευτικές αντιπαλότητες που υπάρχουν παντού.

Σύνορα όμως δεν υπάρχουν μόνο ανάμεσα σε κράτη και θρησκείες. Σύνορα υπάρχουν παντού γύρω μας και μέσα μας. Ζούμε σε έναν κόσμο που υπάρχουν παντού όρια και διαχωριστικές γραμμές.

Το Artcore αναζητά δημιουργικές και εμπνευσμένες φωτογραφίες που θα αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο, το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε φωτογράφος ξεχωριστά την έννοια των συνόρων. Σύνορα είναι για σας απλές γραμμές σε έναν χάρτη ή κάτι πέρα από αυτό; Yπάρχουν μόνο για να μας χωρίζουν ή και για να μας ενώνουν;

Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας από τις 30/12/2015 ως και τις 26/2/2016 στο info@artcoremagazine.gr με θέμα mail «Για τον διαγωνισμό “BORDERS”», ονοματεπώνυμο, την περιοχή σας και με λίγα λόγια για τη φωτογραφία σας, αν θέλετε. O κάθε φωτογράφος μπορεί να στείλει ως και δύο φωτογραφίες.

O Κριτής

Κριτής του διαγωνισμού για φέτος θα είναι ο φωτογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος. Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Φωτογραφία (M.A.) στο Middlesex University of London. Eίναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου και από το 2009 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχοντας την ευθύνη της επικοινωνίας των ΓτΚ. Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ). Από το 1993 είναι δάσκαλος φωτογραφίας στον ΑΚΤΟ και ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας METApolis. Έχει παρουσιάσει δουλειά τους σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Δουλεύει ως ελεύθερος ρεπόρτερ για περιοδικά και εφημερίδες. Αναζητώντας την φωτογραφική αλήθεια ταξιδεύει από το 1999 σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Τουρκία, Αλγερία, Νέα Ορλεάνη, Ινδία, Λωρίδα της Γάζας, Γροιλανδία και Β. Πόλο, Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Αμαζόνιο…

Ως μέλος των Γιατρών του Κόσμου, έχει λάβει μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε όλη την υφήλιο.

 

Τα δώρα

H καλύτερη φωτογραφία του διαγωνισμού θα βραβευτεί με μια υποτροφία για ένα 8μηνο Εισαγωγικό Σεμινάριο Φωτογραφίας στο METApolis . Η φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης. Ο νικητής θα λάβει επίσης κι ένα φωτογραφικό λεύκωμα προσφορά του Βιβλιοπωλείου Κωνσταντινίδης.

Οι 12 καλύτερες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε δύο εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στη photogallery OKTO και στην Αθήνα στον χώρο του ΜΕΤΑpolis.

 

Οι όροι του διαγωνισμού

 1. Κάθε φωτογράφος μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό με έως δύο φωτογραφίες οι οποίες και πρέπει να αποσταλούν με email στο info@artcoremagazine.gr με θέμα «Για τον διαγωνισμό BORDERS».
 2. Κάθε φωτογραφία πρέπει να τηρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  • να είναι σε ψηφιακή μορφή (αρχείο JPG)
  • Εφόσον επιλεγεί η φωτογραφία, θα πρέπει να υπάρχει και να αποσταλεί σε full ανάλυση στα 300dpi
 3. Η ονομασία του αρχείου να αποτελείται από το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, για παράδειγμα giorgospapadopoulos.jpg
 4. Να μην έχει υδατογράφημα (watermark)
 5. Η επεξεργασία των φωτογραφιών επιτρέπεται
 6. Πρέπει να είστε ο αποκλειστικός δημιουργός της φωτογραφίας και να έχετε στην κατοχή σας το αρχικό αρχείο, το οποίο μπορεί να ζητηθεί ανά πάσα στιγμή.
 7. Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε φωτογράφου-δημιουργού, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτογραφία που μας αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων.
 8. Επίσης κάθε φωτογράφος παραχωρεί στο artcoremagazine.gr το δικαίωμα να δημοσιεύσει την φωτογραφία που θα αποστείλει, στο Facebook καθώς και στην ιστοσελίδα www.artcoremagazine.gr (και στις αντίστοιχες σελίδες του Artcore magazine στο Twitter, Google+, Pinterest, Tumblr, Flickr).
 9. Δεν επιτρέπεται να ζητείται είτε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, είτε μετά τη λήξη του, να αιτιολογηθεί η απόρριψη κάποια συμμετοχής
 10. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού δεν επιτρέπεται καμία μομφή, παρατήρηση, και αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων, των όρων και του θεσμού. Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων, των αποτελεσμάτων και της κριτικής επιτροπής. Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παρέμβαση για την έκβαση των αποτελεσμάτων.
 11. To Αrtcore διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το διαγωνισμό, να αλλάξει τα δώρα και τον χώρο της έκθεσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο.