Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας

ασπρόμαυρη φωτογραφία, παιδί ξαπλωμένο σε χαρτόνι στον κήπο
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 16 Ιαν 2016

έναρξη νέου σεμιναρίου φωτογραφίας με τον Παναγιώτη Κασίμη

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας «ENNEA» σας ανακοινώνει την έναρξη νέου σεμιναρίου φωτογραφίας με τον Παναγιώτη Κασίμη.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να θεμελιώσει όλες τις χρήσιμες γνώσεις που θα βοηθήσουν στην πλήρη κατανοήση της φύσης της φωτογραφίας και της χρήσης της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

Στην τρίμηνη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εστιάζουν και να κατευθύνουν τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τα τεχνικά μέσα (φωτογραφική μηχανή και Lightroom) προς μια πιο ουσιαστική φωτογραφία.

Η ύλη του σεμιναρίου είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει σαφές πως τα τεχνικά μέσα και η δημιουργική διαδικασία συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται, προσεγγίζοντας τη Φωτογραφία ως καλλιτεχνικό μέσο, στο σύνολό της και όχι διαχωρισμένη μεταξύ Τεχνικής και Τέχνης.

Η παρουσίαση και συζήτηση του έργου σημαντικών φωτογράφων, καλλιτεχνικών κινημάτων και τάσεων, καθώς και η εποικοδομητική και σε βάθος κριτική φωτογραφιών των συμμετεχόντων βοηθά στην ανάπτυξη τόσο της καλλιτεχνικής αντίληψης όσο και της κριτικής ικανότητας απέναντι στη φωτογραφία ως δημιουργικό μέσο και ως έργο τέχνης.

Κάθε τετράωρο καλύπτει συγκεκριμένα θέματα τόσο σε τεχνικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Έτσι, η θεωρητική καλλιτεχνική κατάρτιση συνδυάζεται άμεσα με την αντίστοιχη τεχνική.

Διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

Διάρκεια: 60 ώρες (3 μήνες)
Έναρξη: Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, στις 6:00 μμ.
Παραδόσεις: Κάθε Τετάρτη 6:00 έως 10:00 μμ.
Χώρος διεξαγωγής: στην έδρα του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας «Εννέα», στην οδό Θησέως 20 & Κολοκοτρώνη στο Σύνταγμα.
Κόστος: 285 € (πληρωτέο σε τρεις δόσεις)