Workshops Φεβρουαρίου από τη σχολή Όραμα

κοπέλα χαμογελά μπροστά απο μία φωτογραφική μηχανή
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Αμπελόκηποι // Δημοσίευση: 31 Ιαν 2016

φωτογραφικά workshops από τη σχολή Όραμα

Studio Photography 07/02

[Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγήτρια: Ειρήνη Μιχοπούλου

Το εργαστήριο σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους τρόπους που λειτουργεί ο επαγγελματίας φωτογράφος εντός studio και να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Παράλληλα επικεντρώνεται στις βασικές αρχές φωτισμού studio, με έμφαση σε πρακτικές εφαρμογές για πορτρέτα και still-life.

Oι συμμετέχοντες θα μάθουν στην πράξη να χειρίζονται τα studio flash και τα αξεσουάρ τους όπως ομπρέλες, soft boxes, beauty dish, grids, τα φωτόμετρα και τους ανακλαστήρες, ενώ θα διδαχθούν τεχνικές φωτισμού για την ανάδειξη της φόρμας και της υφής.

Τέλος θα γίνουν αναφορές για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν πρακτικά και οικονομικά το δικό τους φωτογραφικό studio.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 6 ώρες
Κόστος: 50€ +ΦΠΑ
Ημέρα: Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
Ώρες: 12:00–18:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

 

On & Off Camera Flash 20 &21/02

[Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Το σεμινάριο αφορά στην κατανόηση και δημιουργική χρήση του φορητού flash της μηχανής και των αξεσουάρ του. Οι μαθητές διδάσκονται στην πράξη τον καλύτερο τρόπο χρήσης του και πώς να επεκτείνουν τις δυνατότητες του φωτισμού, συνδυάζοντας πολλαπλά συστήματα φορητών flash.

Αρχίζοντας την πρώτη μέρα με το flash πάνω στην κάμερα, ο εισηγητής θα αναλύσει τις διάφορες ρυθμίσεις έκθεσης, τον αυτόματο και χειροκίνητο έλεγχο, τον συγχρονισμό στην πρώτη και δεύτερη κουρτίνα, στις υψηλές ταχύτητες για φωτογραφίες δράσης και θα επιδείξει τεχνικές για direct, diffuse και bounce φωτισμό.

Την επόμενη μέρα με το flash εκτός κάμερας, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις τεχνικές πυροδότησης από απόσταση, τη χρήση πολλαπλών ασύρματων flash, ενώ ο εισηγητής θα αναφερθεί και στον εντυπωσιακό στροβοσκοπικό φωτισμό.

Και τις δύο μέρες του σεμιναρίου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν και να αφομοιώσουν όσα διδάχθηκαν στην θεωρία.

Το μάθημα απευθύνεται ιδιαίτερα σε φωτογράφους που χρησιμοποιούν flash επαγγελματικά, αλλά και σε όσους συνειδητοποιούν ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις λήψεις τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους flash και μπαταρίες.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 80€ +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Φεβρουαρίου
Ώρες: Σάββατο 17:00 - 21:00 & Κυριακή 12:00 - 16:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

 

Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή 28/02

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Ειρήνη Μιχοπούλου

Οι βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και η τεχνική προσέγγιση της λήψης, δημιουργούν τις συνθήκες που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας.

Τα θέματα που αναλύονται περιλαμβάνουν την κατανόηση της ταχύτητας κλείστρου και του διαφράγματος, τις διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων, την ισορροπία λευκού, τα αρχεία RAW, τις εστιακές αποστάσεις και την χρήση των φακών.

Η σχολή παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό επίδειξης, ενώ όσοι διαθέτουν φωτογραφική μηχανή καλούνται να τη φέρουν.

Πληροφορίες

Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 30€ +ΦΠΑ
Ημέρα: Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
Ώρες: 12:00 - 16:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

 

Φωτογραφικό Οδοιπορικό στα Χανιά: Φωτογραφίζοντας το Χαρακτήρα ενός Τόπου 17-19/06

[Εκτός Πολης]

Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Η ταξιδιωτική φωτογραφία επιχειρεί να διερευνήσει τη σχέση του φωτογράφου με τους τόπους που επισκέπτεται μεταφράζοντας τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του σε εικόνες. Στο σεμινάριο οι μαθητές καλούνται να εξερευνήσουν τις ιδέες και την αισθητική τους στην πόλη των Χανίων.

Τα θέματα που αναπτύσσονται  αφορούν την τεχνική, τον εξοπλισμό, την έρευνα και τον προγραμματισμό των λήψεων. Ο εισηγητής θα εξηγήσει πώς τα διαφορετικά είδη φωτογραφίας συνθέτουν την ταξιδιωτική ενώ θα παρουσιάσει και εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των θεμάτων δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικής ματιάς και της καλλιτεχνικής προσέγγισης του τόπου.

Μέσα από κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ανάλυση και κριτική των εικόνων, θα παρακολουθείται η πορεία των εργασιών ώστε οι συμμετέχοντες να βελτιώσουν την τεχνική και την αισθητική τους,

Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες μέσω τεχνικών και θεωρητικών αναλύσεων, πώς να αποτυπώνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε τόπου. Να οδηγήσει στο να γίνονται τα ταξίδια αφορμή για ‘’δυνατές’’ εικόνες, ακόμα και με περιορισμένο χρόνο και σε ιδιαίτερες συνθήκες. Να αντιληφθούν ότι η ταξιδιωτική φωτογραφία έχει να κάνει περισσότερο με τη διαδρομή παρά με την ίδια τη φωτογραφία.

Το workshop απευθύνεται σε αρχάριους με βασικές τεχνικές γνώσεις, αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και την αισθητική τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για την επεξεργασία των εικόνων.

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

Πληροφορίες

Διάρκεια: 3 ημέρες
Κόστος: 120€ +ΦΠΑ. Για εγγραφές έως Τετάρτη 27 Απριλίου κόστος 100€
Ημερομηνία: Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19 Ιουνίου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σχολή έχει εξασφαλίσει περιορισμένο αριθμό δωματίων σε ειδικές τιμές στην πανσιόν Τερέζα στο παλιό Ενετικό λιμάνι όπου θα γίνονται οι εισηγήσεις (www.pensiontheresa.gr). Ενδεικτικά το κόστος διαμονής ανέρχεται σε 40€ έως 50€ ανά δωμάτιο και ανά μέρα ανάλογα τον τύπο. Όσοι επιθυμούν να κλείσουν δωμάτιο θα πρέπει έγκαιρα να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της σχολής καταβάλλοντας στη συνέχεια το κόστος. Λόγω της αργίας του Αγ. Πνεύματος την Δευτέρα 20 Ιουνίου, θα πρέπει επίσης να φροντίσουν για την έγκαιρη εξασφάλιση των ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών τους εισιτηρίων.
Εγγραφές: έως Τετάρτη 8 Ιουνίου