Βόλος, μια πόλις

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Βόλος // Δημοσίευση: 19 Απρ 2016

έκθεση φωτογραφίας για τη συμπλήρωση 10 ετών από την ίδρυση της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου

Το 2016 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, η οποία γιορτάζει την επέτειο με μια σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με τη διοργάνωση του 11ου «Νοέμβριου Φωτογραφίας». Η πρώτη από αυτές τις εκδηλώσεις είναι η έκθεση «Βόλος, μια πόλις», που οργανώνεται σε συνεργασία με τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου στο Μουσείο της Πόλης. Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου θα γίνουν την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 20:30.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, που δείχνουν την ιδιαίτερη ματιά είκοσι μελών της Λέσχης για τον Βόλο, το χώρο και τους ανθρώπους του. Για τον Βόλο, μια πόλη καινούρια, που καθορίστηκε από το πέρασμά της από τον οθωμανικό οικισμό σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, μια πόλη που αναπτύχθηκε με την έλευση των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, μια πόλη που στη σύντομη μα πυκνή ιστορία της γνώρισε δυο φορές την εκβιομηχάνιση και την αποβιομηχάνιση, μια πόλη που είχε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, μια πόλη με μακρά παράδοση στην ανάπτυξη της φωτογραφίας, μια πόλη πολυσυλλεκτική, μια πόλη - πρόκληση για κάθε φωτογράφο.

Εκθέτουν οι: Άντα Αλεξίου, Απόστολος Αλεξίου, Παναγιώτης Ανδριώτης, Πηνελόπη Βέργου, Γιάννης Γερόπουλος, Ελένη Δαπόντα, Σπυρίδων Δαπόντας, Μάρω Δημουλή, Οδυσσέας Ζαγορίτης, Λεωνίδας Ζωγράφος, Κατερίνα Ζωγράφου, Θεοδώρα Ιβάνοβα, Παναγιώτης Καραΐσκος, Γιάννης Κοϊνάκης, Λέων Μουρτζούκος, Βασίλειος Νιμπής, Σοφία Παπασταύρου, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Παρασκευή Τσικρίκα και Γεώργιος Φλέρης, οι οποίοι παρουσιάζουν 68 έργα τους.

Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον Λέοντα Μουρτζούκο, πρόεδρο της Λέσχης.