Η αγαπημένη μου εποχή στη Νέα Παραλία

αφίσα διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Υποβολές Έργων · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 29 Απρ 2016

υποβολές συμμετοχών στον διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Η αγαπημένη μου εποχή στη Νέα Παραλία» διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης σε συνέχεια του «Paraliazo 1» και απευθύνει κάλεσμα σε ερασιτέχνες φωτογράφους να συμμετάσχουν με φωτογραφικά έργα που αποτυπώνουν το πνεύμα και τη ζωή του τόπου της Νέας Παραλίας.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους ενώ οι καλύτερες συμμετοχές θα επιλεγούν τόσο από μια κριτική επιτροπή ειδικών όσο και από το κοινό που θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει ηλεκτρονικά. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα οργανωθεί έκθεση των βραβευμένων και επιλεγμένων συμμετοχών και θα εκτυπωθεί σχετική έκδοση.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά για το εγχείρημα τους αυτό οι Φίλοι Νέας Παραλίας, ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μια νέα δράση του που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα του δημόσιου χώρου. Με μια ψηφιακή μηχανή ή απλώς με ένα κινητό τηλέφωνο, ο κάθε επισκέπτης της Νέας Παραλίας μπορεί να γίνει ο εικαστικός ρεπόρτερ της ζωής ενός μεγάλου δημόσιου χώρου της πόλης, να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά του σημεία ή τις άγνωστες γωνιές του, τα πρόσωπα που τον «κατοικούν», την κίνηση και τις σιωπές του, το φως και τις σκιές, την εναλλαγή των εποχών.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 23 Απριλίου έως 10 Ιουλίου. Η υποβολή των φωτογραφιών θα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του διαγωνισμού από 23 Απριλίου. Θα αποδοθούν συνολικά ένα μεγάλο βραβείο, τέσσερις έπαινοι και 52 διακρίσεις.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Οι «Φίλοι της νέας παραλίας» είναι ένα νεοσύστατο συλλογικό σχήμα ριζωμένο στην επιθυμία, τη σκέψη και την δράση ανθρώπων που πιστεύουν ότι μια καλύτερη αστική πραγματικότητα είναι εφικτή. Μέσα από την έρευνα, τις δράσεις πολιτισμού και τον ακτιβισμό σκοπεύουν να υποστηρίξουν την εμπειρία συλλογικής κατοίκησης στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης που αποτελεί πολύτιμο δημόσιο χώρο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.