Μνημεία / Monuments

μωρό κούκλα μπροστά σε φωτογραφία παραλίας
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 13 Μάιος 2016

έκθεση στο πλαίσιο του 2nd International Photo Based Mail Art από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την εικαστική ομάδα TeeToTuM

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η εικαστική ομάδα TeeToTuM σας προσκαλούν τη Δευτέρα 16/5/2016, στις 20:00 στα εγκαίνια της 2nd International Photo Based Mail Art Exhibition με θέμα: “Μνημεία / Monuments” στην Art Noise.

Συμμετέχουν 146 καλλιτέχνες, από 26 χώρες, με περισσότερα από 300 έργα, που με βάση/αφορμή τη φωτογραφία, πραγματεύονται το θέμα του «Μνημείου». Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την υποστήριξη της δράσης του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Εξαιτίας του «ιερού σκοπού» οι τιμές των έργων στα 10, 20, 30 και 40 ευρώ κρίνονται σαν απίστευτα μικρές για αυτής της ποιότητας τα έργα και αποτελούν πρόκληση για συλλέκτες και δώρα.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η εικαστική ομάδα TeeToTuM συνεργάζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διοργάνωση της mail art έκθεσης, ενώνοντας την τέχνη της φωτογραφίας, με αυτή της ελεύθερης διακίνησης – ανταλλαγής έργων τέχνης μέσω του ταχυδρομείου. Αυτή τη φορά το θέμα προς εξερεύνηση είναι «Μνημεία», εμπλέκει φωτογράφους με εικαστικούς καλλιτέχνες και μη, σε μία έκθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Φωτογραφίες, κολλάζ, μικτές τεχνικές, με βάση την φωτογραφία και τις τεχνικές της, είναι ορισμένα μόνο στοιχεία που ερμηνεύουν την έννοια του μνημείου ως ιδέα, κατασκευή, γλυπτό, κτίριο, τόπος , άνθρωπος. Μνημεία μακρινά και μνημεία της καθημερινότητας. Μνημεία ασχήμιας και μνημεία κάλους. Μνημεία της χώρας μας αλλά και μνημεία των άλλων. Μνημεία πίστης και μνημεία απιστίας. Μνημεία της προσωπικής ή της συλλογικής μνήμης. Μνημεία του μέλλοντος αφιερωμένα ίσως σε σημαντικά επιτεύγματα του ανθρώπου. Ανθρώπινα δημιουργήματα καταγράφουν χρονικά σημάδια του πολιτισμού μας, αποτελώντας κομμάτια της ταυτότητάς μας.