Το πανεπιστήμιο και οι άνθρωποί του

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 19 Μάιος 2016

προκήρυξη διαγωνισμού φωτογραφίας απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Το πανεπιστήμιο και οι άνθρωποί του». Οι φωτογραφίες των διαγωνιζομένων μπορούν να απεικονίζουν τους χώρους του πανεπιστημίου, τους ανθρώπους του αλλά και ιδέες που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ιστορία του ιδρύματος.

Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό:

 1. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους.
 2. Διάρκεια διαγωνισμού από 20-5-2016 έως 31-10-2016
 3. Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες.
 4. Αριθμός φωτογραφιών που μπορούν υποβληθούν από 1 έως 10.
 5. Με την συμμετοχή του ο φωτογράφος πιστοποιεί ότι το φωτογραφικό έργο του ανήκει, ενώ για όσες φωτογραφίες του παρουσιάζουν πρόσωπα, δηλώνει ότι είχε την συναίνεση των φωτογραφισθέντων. Το ΑΠΘ δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση καταγγελίας.
 6. Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση photocontest@auth.gr με την ένδειξη για τον «Διαγωνισμό φωτογραφίας», μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2016. Στις φωτογραφίες πρέπει να φαίνεται σαφώς το όνομα του φωτογράφου και ο τίτλος τηςφωτογραφίας. Σε κάθε αποστολή να υπάρχει e-mail επικοινωνίας.
 7. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΑΠΘ, Προϊσταμένη: κα. Πένυ Παρτακελίδου, τηλ. 231996751, e-mail: pr@auth.gr.
 8. Όσες και όσοι πάρουν μέρος στη φωτογράφηση, παρακαλούνται να λάβουν υπόψη τους ότι, οι λήψεις των φωτογραφιών θα πρέπει να είναι στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση ώστε, όταν παρουσιαστούν σε έντυπη μορφή, να διαθέτουν την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια. Ανάλυση φωτογραφιών 30Χ40 cm στα 200 dpi σε συμπίεση jpg.
 9. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν την 7η Νοεμβρίου 2016 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα βρουν αναρτημένα στον κεντρικό ιστοχώρο του Α.Π.Θ.
 10. Στη συνέχεια προβλέπεται σύντομη τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων. Θα δοθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι:

Πρώτο βραβείο: φωτογραφικός εξοπλισμός αξίας 300 ευρώ
Δεύτερο βραβείο: φωτογραφικός εξοπλισμός αξίας 200 ευρώ
Τρίτο βραβείο: φωτογραφικός εξοπλισμός αξίας 100 ευρώ

Οι τρείς έπαινοι είναι τιμητικοί.

Η ημερομηνία, η ώρα και ο χώρος της εκδήλωσης θα καθοριστούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 1. Μέρος των φωτογραφιών που θα υποβληθούν θα επιλέγουν ώστε να παρουσιαστούν σε έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Cryptoporticus της Ρωμαϊκής Αγοράς της Θεσσαλονίκης, από 11 Νοεμβρίου 2016 έως 15 Ιανουαρίου 2017.
 2. Οι επιλεγείσες φωτογραφίες προς έκθεση θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν με έξοδα του ΑΠΘ. Οι διαγωνιζόμενοι με την συμμετοχή τους εκχωρούν το δικαίωμα αυτό στο ΑΠΘ.
 3. Σε κάθε περίπτωση, το ΑΠΘ μπορεί να αξιοποιήσει για τις ανάγκες επικοινωνίας της πολιτιστικής δράσης, με όποια περαιτέρω επεξεργασία κρίνει αναγκαία, κάθε μία από τις βραβευθείσες φωτογραφίες. Η απονομή των βραβείων μάλιστα δεν δεσμεύει το ΑΠΘ για την υποχρεωτική ή αποκλειστική χρήση των βραβευμένων φωτογραφιών. Επιπλέον, το ΑΠΘ μπορεί να απευθυνθεί και σε φωτογράφους των οποίων οι φωτογραφίες δεν βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό, για ενδεχόμενη αξιοποίηση τους.
 4. Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους:

1) Γιώργο Κατσάγγελο, Καθηγητή Φωτογραφίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ

2) Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Διεύθυνσης Φωτογραφίας Κινηματογράφου, Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ.

3) Στέλιο Ντεξή, Επίκουρο Καθηγητή Ψηφιακών Μέσων, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ