το ΓΥΜΝΟ ΣΩΜΑ

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αίγινα // Δημοσίευση: 07 Ιουν 2016

έκθεση φωτογραφίας από το φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «ο Καποδίστριας»

Η φετινή μας φωτογραφική έκθεση με θέμα «Το ΓΥΜΝΟ ΣΩΜΑ» και όχι σκέτο το «ΓΥΜΝΟ» είναι μια διαφορετική οπτική του ανθρώπινου σώματος από αυτή που «εκπαιδευτήκαμε» να έχουμε.

Το γυμνό εκφράζεται και απεικονίζεται στα ΜΜΕ μέσα από τα νεανικά σώματα και των δύο φύλων, εξαφανίζοντας τη διαφορετικότητα. Η δυτική κουλτούρα έχει επιβάλει, και μέσω της κοινωνίας και μέσω της τέχνης, ένα πρότυπο οπτικής του γυναικείου σώματος, ιδωμένου κυρίως μέσα από την οπτική του αρσενικού. Το καλαίσθητο - αισθησιακό γυναικείο σώμα κυριαρχεί στην οπτική απεικόνιση, μέχρι του σημείου να εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο και από τη γυναικεία ματιά, ακόμα και στην τέχνη.

Σκοπός μας, στη φετινή μας δουλειά, ήταν να προσεγγίσουμε το ανθρώπινο σώμα μέσα από την καθημερινότητα, το συναίσθημα, τη μητρότητα, τη διαφορετικότητα, την αέναη σύνδεσή του με τη φύση, τον χρόνο που αποτυπώνεται με τη φθορά ή με τη γέννηση, μέσα από την προσωπική προσέγγιση και τον προβληματισμό του κάθε φωτογράφου. Η απουσία του χρώματος δυναμώνει το μήνυμα στην κάθε εικόνα, φέρνοντας τον θεατή στην ίδια θέση με τον φωτογράφο, απέναντι στα διαχρονικά ερωτήματα του ανθρώπινου σώματος.

Η έκθεση γίνεται στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας από Παρασκευή 10 έως Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Ιουνίου, 20:00

Το φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «ο Καποδίστριας» λειτουργεί με την ευθύνη του φωτογράφου Άρη Παύλου στο χώρο του Συλλόγου.

Ο επόμενος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2016 και θα υπάρχει τμήμα αρχαρίων (18:00 - 20:00) και προχωρημένων (20:00 - 22:00). Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6971630495