Κουδουνοφόροι

κωδωνοφόροι
· Εκθέσεις · Σαντορίνη // Δημοσίευση: 02 Σεπ 2016

συμμετοχή των Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστου Αθανασίου στη Μπιενάλε Σαντορίνης

Ένα νέο εκπληκτικό ταξίδι για τους «Κουδουνοφόρους», της Σοφίας Καμπλιώνη και του Χρήστου Αθανασίου, στην Χώρα των Θαυμάτων (Οι περιπέτειες της Αλίκης στην Χώρα των Θαυμάτων. Ποια Αλίκη, ποια Χώρα και ποιο Θαύμα;) της Μπιενάλε στην Σαντορίνη..!

Οι Κουδουνοφόροι είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας και μεταφέρει μια ονειρική ατμόσφαιρα υπόσχοντάς μια μεταφυσική εμπειρία στον «ονειρικό χρόνο» ενάντια στον τρέχοντα ορθολογισμό σε ένα διαχρονικό χορό μεταξύ του μύθου με της πραγματικότητας.
Τα κουδούνια, που «φέρουν» (οι Κουδουνοφόροι), με τους δυνατούς και διαφορετικούς τους ήχους προσπαθούν να ξορκίσουν το κακό διεκδικώντας την ίδια την ζωή.

«Είναι μεγάλη τιμή για μας να παρουσιαστεί το φωτογραφικό μας έργο «Κουδουνοφόροι», στη Μπιενάλε της Σαντορίνης μία τόσο σημαντική Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης και Μοντέρνας Τέχνης.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (καλλιτεχνικός διευθυντής) και τον Γρηγόρη Φράγκο (καλλιτεχνικός επιμελητής) της Μπιενάλε της Σαντορίνης, για την πρότασή τους να παρουσιαστεί το φωτογραφικό μας έργο σε αυτήν την διεθνή διοργάνωση, όπως επίσης για τη βοήθεια και την υποστήριξή τους. Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε σε μια τόσο σημαντική γιορτή της τέχνης».

Η Μπιενάλε θα είναι ανοικτή για το κοινό από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου το 2016

Η Σοφία Καμπλιώνη και ο Αθανασίου Χρήστος είναι ένα ζευγάρι φωτογράφων στη ζωή, στη δουλειά, στη δημιουργία και στη διασκέδαση. Ζούνε, εργάζονται και δημιουργούν στη Θεσσαλονίκη.

«Μας αρέσει να φωτογραφίζουμε ανθρώπους. Επικεντρώνομαστε στις συμπεριφορές, στις αντιδράσεις, στο συναίσθημα και μέσα από την παρατήρηση των ανθρώπων μαθαίνουμε καλύτερα τον κόσμο. Η φωτογραφία είναι μια εσωτερική αναζήτηση που δεν σταματά ποτέ. Η έμπνευση μας είναι οι άνθρωποι και τα γεγονότα».