Ο Δημήτρης Σιδερίδης στο Cinemarian

παιδάκι κρατάει στο ένα χέρι γλυφιτζούρι και στο άλλο ενα διαβατήριο
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Αθήνα // Δημοσίευση: 15 Σεπ 2016

ο Δημήτρης Σιδερίδης καλεσμένος της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Cinemarian. Η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 έχει καλεσμένο το φωτογράφο Δημήτρη Σιδερίδη Θα δούμε φωτογραφίες του από εκδηλώσεις, φωτορεπορτάζ, ταξιδιωτικές (πρόσφατα επισκέφτηκε την Κούβα!) και καλλιτεχνικές.

Θα συζητήσουμε μαζί του για τη δουλειά του και γενικότερα για τη φωτογραφία.

Είσοδος ελεύθερη - προτείνεται η έγκαιρη προσέλευση για την εξασφάλιση θέσης!

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Νοέμβρη του 1970. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο στον AKTO SCHOOL OF ARTS & DESIGN. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ζωγραφικής, Ιστορίας Τέχνης και Φωτογραφίας με την οποία ασχολείται από το 1992.

Η διαρκής αναζήτηση των ερωτημάτων της φωτογραφίας, τον ώθησαν στο να παρακολουθήσει συνέδρια, διαλέξεις καθώς και σεμινάρια με πολλούς καταξιωμένους φωτογράφους καθώς και με την Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τεχνικών studio, διαφημιστικής και εφαρμοσμένης φωτογραφίας στο Athens Art Studio.

Έχει πάρει 2 φορές υποτροφία στο New School Athens Photography. Είναι ενεργό μέλος πολλών φωτογραφικών ομάδων. Το 2012 ιδρύει την φωτογραφική ομάδα RIGMA. Το ίδιο έτος η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση επέλεξε μια φωτογραφία του για να προβληθεί στην πρόσοψη του κτιρίου της.

Από το 2013 υπήρξε μέλος του multimedia press agency DOC4LIFE, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Al Jazeera Network καλύπτοντας κοινωνικά και όχι μόνο, θέματα. Έχει επιμεληθεί και συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Φωτογραφίες του Δ.Σιδερίδη: www.instagram.com/sideridisdimitris και ArtLife Doc Press