Ανακυκλώσεις - Μετασχηματισμοί - Μεταμορφώσεις

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Χαλκίδα // Δημοσίευση: 19 Σεπ 2016

φωτογραφική έκθεση - εγκατάσταση των μαθητών της ομάδας φωτογραφίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας

Ένα ερευνητικό Project της ομάδας των μαθητών φωτογραφίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, με συντονιστή/δάσκαλο, τον Γιώργο Ζαφειρίου.

Χρησιμοποιήσαμε ως υλικά/ερεθίσματα: κατεστραμμένα αρνητικά φίλμς, εικόνες που έχουν φωτογραφηθεί σε άλλον χρόνο και για διαφορετικό λόγο, καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, τρόφιμα, έργα υπερρεαλιστών φωτογράφων και τα βασικά δομικά στοιχεία μιας εικόνας, (Σημείο-Γραμμή-Επιφάνεια).

Ερευνήσαμε τις ιδιότητες/δυνατότητες του φωτογραφικού μέσου, (αναλογικές, ψηφιακές τεχνικές, κινούμενη εικόνα, video art), να μετασχηματίζει/μεταμορφώνει την αντίληψη που μπορεί να έχουμε για την «πραγματικότητα».

Η Έκθεση - Εγκατάσταση φιλοξενείται στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο, ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ (Σταμάτη 4 & Παπαλουκά, Πλατεία Τζαμί).

Δάσκαλος - Επιμελητής έκθεσης: Γιώργος Ζαφειρίου

Συμμετέχουν: Αντιγόνη Δάρα - Λιάσκου, Μπάμπης Δημητρίου, Σεμέλη Ζαφειρίου, Δημήτρης Κατσαντώνης, Έλενα Κλάγκου, Κων/νος Μακρής, Παρασκευή Σπυροπούλου, Μαίρη Τζικτζή, Αρετή Τριανταφύλλου, Θεοδοσία Φερεξή, Χρυσάνθη Φλεβάρη, Τάσος Φουσέκας.

Επιμέλεια μουσικής - Μίξη ήχου video: Κωνσταντίνος Βολιώτης

Διάρκεια έκθεσης: 23 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη: Παρασκευή 23/9/16 Ώρα: 20:00

 

Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Χαλκίδας 2016. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, η έκθεση θα είναι ανοιχτά και καθημερινές το πρωί 10:00-14:00.