Καστοριά - Μεταμορφώσεις

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 29 Σεπ 2016

έκθεση φωτογραφίας των Φωτογραφικών Ομάδων «Φ» και «Φωτοπόροι»

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ» των μελών των Φωτογραφικών Ομάδων «Φ» και «Φωτοπόροι» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από τις 6 Οκτωβρίου ως τις 8 Νοεμβρίου 2016.

 

Η έκθεση προέκυψε μετά από τη φωτογραφική εκδρομή, που πραγματοποίησαν οι ομάδες στην Καστοριά. Ζητούμενο ήταν, μέσα από διαφορετικές τεχνικές λήψης ή επεξεργασίας, να παρουσιαστεί μια άλλη όψη της Καστοριάς και να εξερευνηθούν νέες οπτικές της ταξιδιωτικής φωτογραφίας.

Συμμετέχουν 18 μέλη των ομάδων, ο καθένας με ένα portfolio 3 – 4 φωτογραφιών.

Λίμνη Καστοριάς, πτηνά
φωτογραφία: Στέργιος Βανδήρας

Συμμετέχουν: Αργύρης Αλτίνογλου, Δέσποινα Αποστολίδου, Νίκος Αποστολίδης, Στέλιος Βανδήρας, Δημήτρης Βαρδακαστάνης, Καλλιόπη Καρακώστα, Ντίνα Κυριάκου, Αλεξία Λεχωνίδου, Δέσποινα Μανδρατζή, Ιωάννα Μελιοπούλου, Αναστασία Μιχαήλογλου, Γιώργος Μπαρμπατσούλης, Νίκος Μπογιατζόγλου, Δημήτρης Νενάδης, Μαρία Σαμολαδά, Δήμητρα Σιώπη, Παναγιώτης Τσούτσας, Τάσος Σχίζας.

 

Διοργάνωση – επιμέλεια: Τάσος Σχίζας


Η Φωτογραφική Ομάδα «Φ» αποτελεί μια νέα δραστήρια ομάδα φωτογραφίας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο από τον Τάσο Σχίζα από τον Οκτώβριο του 2011 ως σήμερα. Αριθμεί αρκετά μέλη που παρακολουθούν τα διάφορα σεμινάρια, ενώ παράλληλα λειτουργεί Λέσχη φωτογραφίας με μηνιαίες συναντήσεις των μελών της. Στα λίγα χρόνια λειτουργίας της έχει πραγματοποιήσει 11 ομαδικές εκθέσεις, ενώ μέλη της έχουν κάνει ατομικές εκθέσεις και έχουν συμμετάσχει σε άλλες ομαδικές εκθέσεις / παραγωγές.

Η Φωτογραφική Ομάδα «Φωτοπόροι» του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρωτοσυστάθηκε τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο, όπου και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με δάσκαλο και συντονιστή τον Τάσο Σχίζα. Μετά από σταθερή και ενεργή πορεία πολλών χρόνων έχει εξελιχτεί σε μια σημαντική Λέσχη φωτογραφίας, που συμβάλει δυναμικά στα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης. Παρουσιάζει συστηματικά ατομικές εκθέσεις των μελών της και ομαδικές θεματικές εκθέσεις - παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της χώρας και στο εξωτερικό. Από το 2006 διοργάνωνε για τέσσερα χρόνια ένα φεστιβάλ φωτογραφίας με πολλές ατομικές εκθέσεις των μελών της στα Καφέ Μπαρ της Θεσσαλονίκης και από το 2010 διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Εγκαίνια: Πέμπτη στις 6 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ.