Δημιουργική Φωτογραφία

βουνό
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 22 Σεπ 2016

φωτογραφίας με τον Δημήτρη Τσουμπλέκα στο ARTENS

«Είναι ίσως χρήσιμο να σκεφτούμε την δημιουργική φωτογραφία ως μια στενή αλλά βαθιά περιοχή ανάμεσα στον κινηματογράφο και το μυθιστόρημα».

Lewis Baltz

Με αυτή την έννοια, ο στόχος του σεμιναρίου Δημιουργικής Φωτογραφίας είναι κατεξοχήν η εξάσκηση του βλέμματος: πως κοιτάμε τον κόσμο, τον ίδιο μας τον εαυτό, τον κόσμο, αλλά και πως κοιτάμε μέσα από το βλέμμα των άλλων- μέσα από φωτογραφίες κυρίως.
Σε μια εποχή κατακλυσμιαίας διάδοσης εικόνων θα επανεξετάσουμε την σχέση μας με την εικόνα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της όρασης μας ως θεατές αλλά κυρίως ως δημιουργοί.

Θεωρητικά αυτό θα συμβεί με την εκτεταμένη αλλά όχι ακαδημαϊκή γνωριμία με το έργο γνωστών αλλά και παραγνωρισμένων φωτογράφων και την θέση της φωτογραφίας στο καλλιτεχνικό σύμπαν -την ουσιαστική διάδρασή της με άλλες τέχνες.

Στην πράξη, με την εμπλοκή μας στην παραγωγή φωτογραφικού έργου, στην κριτική του αποτίμηση και στην αποτελεσματικότερη παρουσίαση του -κυρίως μέσω της έκθεσης και της έκδοσης.

Θα ασχοληθούμε με την προσωπική μας ιστορία αναζητώντας τρόπους για να την εντάξουμε στο ευρύτερο πλαίσιο της εποχής μας, αλλά θα μας απασχολήσει και η αντίστροφη κίνηση: πώς δηλαδή διατηρούμε το δικαίωμα να τοποθετηθούμε απέναντι στην ιστορία, εγγράφοντας την δική μας αφήγηση:

«…την προσπάθεια που όλοι, φωτογράφοι και μη, κάνουμε να δεσμευτούμε καταφατικά απέναντι στη ζωή χωρίς υποκρισία. Και να ακολουθήσουμε στη συνέχεια το όραμά μας»

Robert Adams

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 11 εβδομάδες

Σε όλους τους συμμετέχοντες,αφού ολοκληρώσουν τον κύκλο κάθε σεμιναρίου, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από την διεύθυνση και τον διδάσκοντα.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

 


Το ARTENS είναι ένας νέος χώρος Τέχνης στο κέντρο της Αθήνας. Προσφέρει σεμινάρια τόσο για την τέχνη της φωτογραφίας, όσο και για το θέατρο, τα εικαστικά και τη λογοτεχνία.

Για να κάνετε την εγγραφή σας στα σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν, προτείνεται να περάσετε το συντομότερο από την γραμματεία μας και να συμπληρώσετε την δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Για την εγγραφή σας θα πρέπει να καταβάλλετε στην γραμματεία το 40-50% ή το σύνολο της εισφοράς.