Μαθήματα Φωτογραφίας

αφίσα μαθημάτων
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αίγινα // Δημοσίευση: 28 Σεπ 2016

από το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο Καποδίστριας

Το φωτογραφικό εργαστήρι, ξεκινάει τα μαθήματα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στο χώρο του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας (Νοσοκομείου και Αγίου Νεκταρίου).

Φέτος θα λειτουργήσει και παιδικό τμήμα που αφορά τις ηλικίες παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου και θα γίνεται κάθε Τετάρτη 17:00 - 18:00 με μαθήματα φωτογραφίας και video.
Για τους μεγάλους (αφορά και μαθητές Λυκείου) θα λειτουργήσουν 2 τμήματα, ένα για αρχάριους-καινούργια μέλη στις 18:00 - 20:00 και ένα για προχωρημένους–παλιά μέλη στις 20:00 - 22:00. Επίσης θα γίνουν και δημόσιες προβολές ταινιών με θέμα πάντα τη φωτογραφία στο χώρο του συλλόγου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την αισθητική και πρακτική της σύγχρονης φωτογραφίας καθώς και με τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσoυν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης, αναδεικνύοντας την προσωπική τους δημιουργική προσέγγιση.

Στο μάθημα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φωτογραφική σύνθεση. Στην καλλιέργεια δηλαδή ενός φωτογραφικού βλέμματος και στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης. Η συνειδητοποίηση της προνομιακής σχέσης που αποκτά ο φωτογράφος με το περιβάλλον του και η συνακόλουθη αποκάλυψη της φωτογραφικής εκδοχής του κόσμου μέσα από το προσοφθάλμιο της μηχανής, αποτελεί κεντρικό στόχο του σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με το έργο των σπουδαίων καλλιτεχνών του παρελθόντος καθώς επίσης και με το έργο σύγχρονων δημιουργών. Η ιστορία της φωτογραφίας και οι εφαρμογές της, η ανάλυση των τεχνικών στοιχείων, η επεξεργασία της φωτογραφίας (Photoshop – Lightroom), η σημειολογία και η αισθητική ανάλυση της εικόνας, η φωτογραφία σαν γλώσσα-τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας, οι ασκήσεις σε φωτογραφικά θέματα,οι επισκέψεις φωτογράφων στο χώρο μας, η δημιουργία φωτογραφικών θεμάτων με προσωπικό ύφος(portfolios) και η παρουσίασή τους, η συμμετοχή σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και η προετοιμασία της ομαδικής έκθεσης στο τέλος είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ενδιαφερόμενους.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τον φωτογράφο Άρη Παύλο.

Πληροφορίες – εγγραφές στο τηλ. 6971630495