Κύκλοι φωτογραφικών συναντήσεων

λογότυπο ομάδας
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Κομοτηνή // Δημοσίευση: 02 Οκτ 2016

κύκλοι φωτογραφικών συναντήσεων από την Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής είναι ένας σύλλογος ανοιχτός σε όποιον ενδιαφέρεται και αγαπά τη φωτογραφία. Κύριος στόχος του είναι να γίνει ένας χώρος φωτογραφικών συναντήσεων και αναζητήσεων. Ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει τους προβληματισμούς του σχετικά με τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα, να καλλιεργήσει το βλέμμα του και να πάρει ευχαρίστηση μέσα από την ενασχόλησή του με τη δημιουργική φωτογραφία.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής διοργανώνει δύο κύκλους φωτογραφικών συναντήσεων με την ακόλουθη θεματολογία:

Τεχνική της φωτογραφίας

Σε αυτόν τον κύκλο συναντήσεων θα αναπτύσσονται θέματα που αφορούν τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής, τη λήψη και την επεξεργασία εικόνας. Στόχος είναι να καταρτιστούν οι συμμετέχοντες στις βασικές τεχνικές και να λάβουν τις θεωρητικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας.

Καλλιτεχνική Φωτογραφία

Σε αυτόν τον κύκλο συναντήσεων θα αναπτύσσονται θέματα σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας αλλά και την τέχνη γενικότερα, θα γίνεται μια γνωριμία με μεγάλους φωτογράφους, κριτική φωτογραφιών, αλλά και μια γενικότερη συζήτηση σχετικά με καλλιτεχνικά θέματα. Στόχος είναι η καλλιέργεια του βλέμματος έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να παράγουν δημιουργικά και πρωτότυπα έργα.

Οι συναντήσεις θα διεξάγονται στην Κομοτηνή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι συναντήσεις θα διαρκούν 1,5 ώρα για κάθε ενότητα και θα γίνονται κάθε Τετάρτη (19:00 - 20:30 Τεχνική της φωτογραφίας, 20:30 - 22:00 Καλλιτεχνική Φωτογραφία).

Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται ιδιαίτερος φωτογραφικός εξοπλισμός.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 19:30 στην εναρκτήρια συνάντηση για μια πρώτη γνωριμία- ενημέρωση, δημιουργία των τμημάτων και μια σύντομη εισαγωγή στην καλλιτεχνική φωτογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: fokomotinis@gmail.com