Μαθήματα τέχνης και ξεναγήσεις στην Οικία Τέλλογλου

άποψη παραλίας Θεσσαλονίκης από την Οικία Τέλλογλου
· Διάφορα · Μαθήματα - Σεμινάρια · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 10 Οκτ 2016

μαθήματα ιστορίας τέχνης, φωτογραφίας και ξεναγήσεις στην Οικία Τέλλογλου

Ανοίγει και φέτος τις πόρτες της στο κοινό από τις αρχές Νοεμβρίου η Oικία Τέλλογλου στην οδό Αριστοτέλους 2, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με μαθήματα και εργαστήρια για ενήλικες, καθώς και ξεναγήσεις. Για το διάστημα από τον Νοέμβριο 2016 μέχρι τον Ιανουάριο 2017 (Α΄ Κύκλος), το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών συνεχίζει τα σεμινάρια και εργαστήρια για ενήλικες, διευρύνοντας τα γνωστικά πεδία, με στόχο μια διαχρονική και διαθεματική επαφή του κοινού με τη μόνιμη Συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών και τις τρέχουσες εκθέσεις : «O Ντελακρουά σκηνοθετεί το ‘21», «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού».

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται:

«Αγαπημένα έργα της Αλίκης Τέλλογλου» - Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης. Κομβικά έργα της Συλλογής επανατοποθετούνται στο σπίτι των Τέλλογλου, με στόχο μια νέα συνομιλία με το κοινό της πόλης. Τα μαθήματα εστιάζουν στην ελληνική τέχνη στον απόηχο του ευρωπαϊκού ρομαντισμού, τη Σχολή του Μονάχου, τη «Γενιά του Τριάντα», όψεις του Μοντερνισμού στην ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα. Παραδείγματα πολιτισμικής ανάλυσης, μέθοδοι και βασικές ερμηνευτικές θεωρίες της τέχνης συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια διαθεματική και διαχρονική επαφή με τη Συλλογή. Τα μαθήματα θα κάνει η Αναστασία Πάκα, διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης Α.Π.Θ. Τετάρτη, 17:00 - 19:00. Τρία δίωρα μαθήματα ανά μήνα. Κόστος συμμετοχής για κάθε δίωρο: 10 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του κύκλου θα δοθεί βεβαίωση.

Σεμινάρια Φωτογραφίας
Θα περιλαμβάνουν μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη φωτογραφία, τεχνικά θέματα και χρήση φωτογραφικών μηχανών, αισθητική κάδρου, φωτογραφία δρόμου, φωτορεπορτάζ. Τα μαθήματα θα γίνουν από τον Νώντα Στυλιανίδη, φωτογράφο. Πέμπτη 17:00 -19:00. Τέσσερα δίωρα μαθήματα ανά μήνα. Κόστος συμμετοχής για κάθε δίωρο: 10 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του κύκλου θα δοθεί βεβαίωση.

Ξεναγήσεις στην οικία Τέλλογλου
Περιήγηση στους χώρους, αναβίωση της Ιστορίας, ξενάγηση στα εκθέματα, με παράλληλη προβολή βίντεο. Οι ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη 19:30 – 20:30 από επιμελητές του Τελλογλείου. Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ. Επίσης, το πρόγραμμα στην Οικία Τέλλογλου κατά τη νέα σεζόν περιλαμβάνει βραδιές μουσικής και ποίησης.