Εκπαιδευτικά προγράμματα 2016 για ενήλικες και παιδιά στο Τελλόγλειο

λογότυπο φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 07 Σεπ 2016

έναρξη εγγραφών στα εκπαιδευτικά προγράμματα

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για ενήλικες και παιδιά, που καλύπτει διάφορους τομείς των τεχνών (Ιστορία της μουσικής, ποίηση, Ιστορία τέχνης, εικαστικά, θέατρο, φωτογραφία) παρουσιάζει τη νέα σεζόν το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ένα πρωτότυπο μουσικό εργαστήριο σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που δίνει την ευκαιρία σε άτομα με απώλεια ακοής για μια πρώτη επαφή με τη μουσική και τα κρουστά.

Τα μαθήματα και εργαστήρια θα λειτουργήσουν στην Οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2), που ανοίγει και φέτος τις πόρτες της στο κοινό μετά το επιτυχημένο διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας της την περασμένη άνοιξη, καθώς και στο Τελλόγλειο από τον Νοέμβριο 2016 μέχρι τον Ιανουάριο 2017 (Α΄ Κύκλος).

Στόχος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι να συμβάλουν στην επαφή του κοινού με την Τέχνη και την Ιστορία, μέσα από τις πολλαπλές αφορμές που προσφέρουν η μόνιμη Συλλογή του Τελλογλείου και οι εκθέσεις που θα εγκαινιαστούν τον Οκτώβριο «O Ντελακρουά σκηνοθετεί το ‘21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού».

Το πρόγραμμα μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και σεμινάρια φωτογραφίας, τα οποία περιλαμβάνουν ιστορική αναδρομή στη φωτογραφία, τεχνικά θέματα και χρήση φωτογραφικών μηχανών, αισθητική κάδρου, φωτογραφία δρόμου, φωτορεπορτάζ από τον φωτογράφο Νώντα Στυλιανίδη (Οικία Τέλλογλου).

Εκτός από τα μαθήματα φωτοραφίας, το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με:

  • Βραδιές Μουσικής
  • Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης
  • Ξεναγήσεις στην Οικία Τέλλογλου
  • Θεατρικό εργαστήριο
  • Εικαστικό εργαστήριο
  • Βραδιές Ποίησης
  • Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής

αλλά και με εργαστήρια για παιδιά.

Για τον πλήρη οδηγό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων δείτε εδώ

Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Δέσποινα Βενετούλια
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Ελεάνα Στόικου

Περίοδος εγγραφών: 5-30 Σεπτεμβρίου 2016