Workshops Νοεμβρίου από τη σχολή Όραμα

άτομα παρακολουθούν παρουσίαση σε προτζέκτορα
· Workshops · Αθήνα // Δημοσίευση: 31 Οκτ 2016

φωτογραφικά workshops από τη σχολή Όραμα

The Daylight Studio Portrait 05-06/11

[Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Το daylight –το φυσικό φως του ήλιου- είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του φωτογράφου, ειδικά σε μια τόσο ηλιόλουστη χώρα όπως η Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να το ελέγχουν και να αξιοποιούν τις άπειρες δυνατότητές του με στόχο ένα πορτρέτο επαγγελματικών αξιώσεων.

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα διεξαχθεί στο μοναδικό στην Ελλάδα daylight studio του εισηγητή, που βρίσκεται στο Λαγονήσι. Εκεί θα αναλυθούν οι βασικές αρχές και τεχνικές του φωτισμού, ενώ το εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν τη σωστή και κατάλληλη έκθεση, τη θερμοκρασία χρώματος, το direct, reflect και back light, καθώς και στον χειρισμό ανακλαστήρων και διαχυτών του φωτός. Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν μοντέλα, αξιοποιώντας τη θεωρία που διδάχθηκαν και συνδυάζοντας τις τεχνικές.

Τα αποτελέσματα της φωτογράφησης θα παρατηρούνται άμεσα από τον εισηγητή, ενώ την επόμενη μέρα το μάθημα θα μεταφερθεί στο studio της σχολής όπου θα πραγματοποιηθεί η κριτική των εικόνων και θα συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τις λήψεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να φωτογραφίζουν τα θέματά τους με φυσικό φωτισμό, αρχάριους αλλά και έμπειρους φωτογράφους.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 80 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 05 & Κυριακή 06 Νοεμβρίου
Ώρες: Σάββατο 11:00 - 16:00 & Κυριακή 12:00 - 15:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Η Φωτογραφία στην Πράξη 06/11, 29/01

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Ειρήνη Μιχοπούλου

Το εργαστήριο, το οποίο αποτελεί την συνέχεια του μαθήματος Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή, έρχεται να αξιοποιήσει τη θεωρία… στην πράξη. Πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξασκήσουν τις τεχνικές τους δυνατότητες πάνω στη φωτογραφία.

Με παραδείγματα, ασκήσεις και υπό την καθοδήγηση του εισηγητή, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς οι διαφορετικές ρυθμίσεις της κάμερας επηρεάζουν το αποτέλεσμα και πώς αυτές εφαρμόζονται για την ποιοτική βελτίωση της εικόνας. Ο έλεγχος του βάθους πεδίου και της κίνησης, το διαθέσιμο φως και η κατάλληλη έκθεση, η ενδεδειγμένη χρήση του ενσωματωμένου flash, είναι κάποια από τα θέματα που θα επικεντρωθεί το σεμινάριο.

Στο τέλος, οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ευκολία την μηχανή τους στην χειροκίνητη λειτουργία και να εξερευνήσουν την δημιουργική πλευρά της φωτογραφίας.

Aφορά αρχάριους που διαθέτουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας, την οποία θα πρέπει να έχουν μαζί τους.

Προτεινόμενες γνώσεις: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή

Πληροφορίες

Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 35 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Κυριακή 06/11, 29/01
Ώρες: 12:00 - 16:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 02/11, 25/01

 

Στην καρδιά της πόλης 11-12-13/11

[City Spirit]

Εισηγητές: Μάρω Κουρή

Το πολύβουο εμπορικό κέντρο της Αθήνας με τις διαφορετικές κοινότητες και κουλτούρες, προσφέρει μια σειρά από ατελείωτα φωτογραφικά θέματα. Μέσα σε λίγα οικοδομικά τετράγωνα συναθροίζονται εθνοτικά κουρεία, μπακάλικα, υπαίθριες αγορές, εστιατόρια και αναπτύσσονται κάθε λογής δραστηριότητες που συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό της καθημερινής ζωής.

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου περιλαμβάνει προβoλές έργων καθιερωμένων φωτογράφων του είδους που θα δώσουν κίνητρο και θα εμπνεύσουν τους μαθητές.

Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν στα δρομάκια και τις στοές, θα μάθουν να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους και καταστάσεις, δημιουργώντας εικόνες που εκφράζουν το πνεύμα και τον χαρακτήρα της περιοχής. Ταυτόχρονα, παίρνοντας μικρές συνεντεύξεις και κρατώντας τις προσωπικές τους σημειώσεις από τη διαδρομή, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν το κείμενο που θα συνοδεύσει κατάλληλα τις φωτογραφίες τους.

Στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί εκτενής  ανάλυση και σχολιασμός της δουλειάς των συμμετεχόντων, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα αισθητικής. Ακόμη θα συζητηθεί το θέμα του editing των εικόνων προς τη δημιουργία ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 80 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Παρασκευή 11, Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Ώρες: Παρασκευή 19:00 - 21:00 / Σάββατο 10:00 - 14:00 & Κυριακή 12:00 - 14:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

 

Φωτογραφική βόλτα κάτω απ΄την Ακρόπολη: Σύνθεση και αισθητική εικόνας 19 & 20/11

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητές: Γιάννης Ριζόμαρκος

Η πιο παλιά συνοικία της Αθήνας, η Πλάκα, με τη μοναδική γοητεία που ασκεί σε όσους την επισκέπτονται είτε πρώτη είτε χιλιοστή φορά, θα αποτελέσει τον τόπο εξάσκησης αυτού του διήμερου σεμιναρίου. Το μάθημα θα εστιάσει στην κατανόηση των βασικών στοιχείων της εικόνας και την εφαρμογή τους στη σύνθεση ενός κάδρου αισθητικά άρτιου και νοηματικά γεμάτου.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, μέσα από τη θεωρητική διδασκαλία και τις αναλύσεις έργων σημαντικών φωτογράφων οι συμμετέχοντες θα μάθουν να χρησιμοποιούν τις γραμμές, τα σχήματα, το φως, τη σκιά, το χρώμα, ως μέσα δημιουργικής έκφρασης.

Τη επόμενη μέρα θα ανατεθούν εργασίες και με την καθοδήγηση του εισηγητή οι μαθητές θα φωτογραφίσουν στην Πλάκα, αποτυπώνοντας την ιστορία παράλληλα με τη δυναμική του χώρου, με στόχο να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη σύνθεση, ενισχύοντας το περιεχόμενο της εικόνας τους. Κριτική των εικόνων και συζητήσεις στο τέλος της μέρας παρέχουν μια επισκόπηση της φωτογραφικής βόλτας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν: την πρώτη μέρα μερικές δικές τους εικόνες για ανάλυση και τη δεύτερη μέρα φωτογραφική μηχανή και τρίποδο για τη φωτογράφιση. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις βασικές λειτουργίες της μηχανής.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 60 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Ώρες: Σάββατο 18:00 - 21:00 & Κυριακή 11:00 - 16:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

 

STUDIO PHOTOGRAPHY 27/11

[Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγητές: Ειρήνη Μιχοπούλου

Το εργαστήριο σχεδιάστηκε για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τους τρόπους που λειτουργεί ο επαγγελματίας φωτογράφος εντός studio και να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Παράλληλα επικεντρώνεται στις βασικές αρχές φωτισμού studio, με έμφαση σε πρακτικές εφαρμογές.

Oι συμμετέχοντες θα μάθουν στην πράξη να χειρίζονται τα studio flash και τα αξεσουάρ τους όπως ομπρέλες, soft boxes, beauty dish, grids, τα φωτόμετρα και τους ανακλαστήρες, ενώ θα διδαχθούν τεχνικές φωτισμού για την ανάδειξη της φόρμας και της υφής.

Τέλος θα γίνουν αναφορές για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν πρακτικά και οικονομικά το δικό τους φωτογραφικό studio.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 6 ώρες
Κόστος: 50 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Ώρες: 12:00–18:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 23 Νοεμβρίου