Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας

ασπρόμαυρη φωτοραφία, παιδι ξαπλωμένο σε ένα χαρτόκουτο στη μέση μιας αυλής
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 16 Νοε 2016

με τον Παναγιώτη Κασίμη στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως των φωτογραφικών τους γνώσεων. Στόχος του είναι να θεμελιώσει όλες τις χρήσιμες γνώσεις που θα βοηθήσουν στην πλήρη κατανοήση της φύσης της φωτογραφίας και της χρήσης της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

Στην δίμηνη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εστιάζουν και να κατευθύνουν τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τα τεχνικά μέσα (φωτογραφική μηχανή και Lightroom) προς μια πιο ουσιαστική φωτογραφία.

Η ύλη του σεμιναρίου είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει σαφές πως τα τεχνικά μέσα και η δημιουργική διαδικασία συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται, προσεγγίζοντας τη Φωτογραφία ως καλλιτεχνικό μέσο, στο σύνολό της και όχι διαχωρισμένη μεταξύ Τεχνικής και Τέχνης.

Η παρουσίαση και συζήτηση του έργου σημαντικών φωτογράφων, καλλιτεχνικών κινημάτων και τάσεων, καθώς και η εποικοδομητική και σε βάθος κριτική φωτογραφιών των συμμετεχόντων βοηθά στην ανάπτυξη τόσο της καλλιτεχνικής αντίληψης όσο και της κριτικής ικανότητας απέναντι στη φωτογραφία ως δημιουργικό μέσο και ως έργο τέχνης.

Κάθε τετράωρο καλύπτει συγκεκριμένα θέματα τόσο σε τεχνικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο.

Έτσι, η θεωρητική καλλιτεχνική κατάρτιση συνδυάζεται άμεσα με την αντίστοιχη τεχνική.

Διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης

Διάρκεια: 36 ώρες (2 μήνες)
Έναρξη: Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 18:00