ταξιδεύοντας

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Λεμεσός // Δημοσίευση: 14 Νοε 2016

έκθεση Φωτογραφίας του Πόλυ Πουλχέριου

Ο Πόλυς Πουλχέριος παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «ταξιδεύοντας», στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, στις 7.00μ.μ. ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου.

golden landscape

Ο Πόλυς Πουλχέριος εκθέτει φωτογραφικές του δημιουργίες από μια σειρά ταξιδιών και φωτογραφικών περιπλανήσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό. Όλες οι φωτογραφίσεις έγιναν με φιλμ.

Στην πρώτη του αυτή ατομική έκθεση παρουσιάζονται 50 φωτογραφίες. Ο Πόλυς αποτυπώνει στο φακό του απλές καθημερινές στιγμές με ένα δικό του τρόπο. Εκφραστικά πορτρέτα, στιγμές διασκέδασης, νεκρή φύση. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και καταφέρνει να τις μεταμορφώσει σε φωτογραφικούς πίνακες. Τα τοπία του, σε ασπρόμαυρο και έγχρωμο, αποπνέουν μια μοναδική ηρεμία. Αντιπροσωπεύουν τη δική του προσωπική άποψη για τη ζωή.

kaleidoscope

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1959 και σπούδασε Οικονομικά στο Λονδίνο και Ασφαλιστικά στο Κεντ. Εργάστηκε στον ασφαλιστικό τομέα μέχρι το 1997 και, ακολούθως, αποφάσισε να στραφεί προς τη Φωτογραφία. Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφικής τεχνικής στο London College of Printing όπως και σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Από το 2000 μέχρι το 2012 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία και στη συνέχεια επέστρεψε στην ασφαλιστική βιομηχανία. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο, Αθήνα, Πράγα και Κύπρο. Είναι ιδρυτικό μέλος της «Φωτοδού».