Φωτορεπορτάζ στην πόλη

αφίσα σεμιναρίου
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Σύρος // Δημοσίευση: 16 Νοε 2016

workshop στη Φωτογραφική Λέσχη Σύρου με την Μάρω Κουρή

Η Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου θα πραγματοποιήσει Workshop Φωτογραφίας με τίτλο «Φωτορεπορτάζ στην πόλη». Καταγράφοντας με Εικόνα και Λόγο, σε συνεργασία με την βραβευμένη φωτορεπόρτερ κα. Μάρω Κουρή.

Στο Workshop «Φωτορεπορτάζ στην πόλη» κοιτάμε ανοιχτά τον άνθρωπο αναζητώντας πορτρέτα που ορίζονται στον Τόπο όπου γεννιέται, μεγαλώνει και βιώνει, εργάζεται ή βρίσκει καταφύγιο. Επιδιώκουμε να φωτογραφίσουμε τον τόπο όπως εκείνος καθορίζεται από την ανθρώπινη παρουσία και ταυτόχρονα εστιάζουμε στο πνεύμα του όπως το «υφαίνει» η μητέρα φύση.

Αναζητούμε το περιεχόμενο και τη μνήμη του τόπου, τις ενσωματώσεις της ύλης στο φυσικό και αστικό περιβάλλον, την αίσθηση του ανήκειν, το περιθώριο που οφείλουμε να σεβόμαστε. Μέσα από την φωτογραφική ματιά και τις συνεντεύξεις, και ακολουθώντας τον ηθικό κώδικα, δραπετεύουμε στα παζάρια, στα καφενεία, στα σπίτια, στους ναούς. Χανόμαστε στα σοκάκια, στις πλατείες, νύχτα και μέρα αιχμαλωτίζοντας στις φωτογραφίες μας κομμάτια ζωής, όπως το χιούμορ της καθημερινότητας, τις αντιθέσεις της, την παράδοση και το καινούριο, την ιστορία ενός ανθρώπου. Έξω από τον αστικό ιστό, ξεκουραζόμαστε φωτογραφίζοντας το φυσικό ανάγλυφο.

Στο workshop φωτογραφίζουμε και γράφουμε. Αφηγούμαστε. Το Φωτορεπορτάζ - φωτογραφία και κείμενο - παρουσιάζεται στον αναγνώστη και θεατή μέσα από ένα φωτογραφικό άρθρο, ένα πορτφόλιο, μία έκθεση ή μία προβολή.

«Νέες γνώσεις, πολύ χαρά, πνεύμα ομαδικότητας και παιχνιδιού, κινητικότητα, αυθορμητισμός - αυτά είναι τα βασικά συστατικά του workshop».
Σπύρος Μαρίνος - Dream coach

«Μέσα στις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ φωτογράφου και φωτογραφιζόμενων σπάνε τα όρια και απελευθερώνεται η δημιουργικότητα».
Mohammed Tiwaniy - Photographic Society of Oman

 

Πληροφορίες

Τα σεμινάρια θα γίνουν την περίοδο 25 - 26 - 27 Νοεμβρίου 2016. Το σεμινάριο διαρκεί 14 ώρες και περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική.

 

Πρόγραμμα

Παρασκευή 25/11, 19:00 - 22:00

  • Προσέγγιση του θέματος με κείμενο και εικόνα
  • Παρουσιάσεις φωτογράφων
  • Σύνθεση της εικόνας

Σάββατο 26/11, 09:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00

  • Φωτογράφιση στο πεδίο, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με καθοδήγηση και αξιολόγηση

Κυριακή 27/11, 11:00 - 15:00

  • Editing - best of εικόνες - Portfolio - Κείμενο και λεζάντες
  • Προβολή και παρουσίαση των φωτορεπορτάζ

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν το δικό τους λάπτοπ.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε κατά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη (19:00 ‐ 22:00) στην έδρα της.