Τριήμερα υπαίθρια εργαστήρια φωτογραφίας

ένας άνδρας πάνω σε ένα βράχο φωτίζει με φακό τον κόκκινο ουρανό
· Workshops · Κύπρος // Δημοσίευση: 22 Νοε 2016

από το Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 στην Κύπρο

Μαθαίνουμε φωτογραφία στην Κυπριακή ύπαιθρο. Αποτυπώνουμε τους ανθρώπους και τη φύση της!

Το Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 ανακοινώνει μια σειρά από τριήμερα φωτογραφικά εργαστήρια στην Κυπριακή ύπαιθρο μαζί με τον Κύπριο φωτογράφο Silvio Rusmigo.
Τα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά αυτά εργαστήρια φωτογραφίας απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη φωτογραφία, ανακαλύπτοντας παράλληλα την Κυπριακή ύπαιθρο μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Οι φωτογραφικές περιπλανήσεις θα δώσουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επισκεφθούν και να αποτυπώσουν φωτογραφικά ανεξερεύνητες περιοχές της Κύπρου μας, υπό την συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση του επαγγελματία φωτογράφου Silvio Rusmigo.

Όλα τα εργαστήρια φωτογραφίας πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες και περιλαμβάνουν διαμονή, διακίνηση και διατροφή.

Χωριό Ασκάς και Περιοχή Πιτσιλιάς [25 - 27 Νοεμβρίου]
Η επόμενη φωτογραφική εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Πιτσιλιάς και το χωριό Ασκάς, από τις 25 μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου 2016. Οι συμμετέχοντες θα διαμείνουν στο χωριό Ασκάς, σε πετρόκτιστο, παραδοσιακό αγροτουριστικό κατάλυμα. Ανάμεσα στα σημεία ενδιαφέροντος είναι τα τεισιά της Μαδαρής, το δάσος του Μαχαιρά και το γραφικό χωριό Ασκάς.

Τρεις Ελιές - Δάσος Πάφου [9 - 11 Δεκεμβρίου]
Η φωτογραφική εξόρμηση στις αρχές Δεκεμβρίου θα επικεντρωθεί στην εύφορη κοιλάδα της Μαραθάσας, καθώς και στο πλούσιο οικοσύστημα που συναντά ο επισκέπτης στο δάσος της Πάφου. Τα ενετικά γεφύρια, τα ποτάμια που ρέουν μέσα από τα δάση, οι καταρράκτες, και η μαγευτική ομορφιά των βουνοπλαγιών είναι μερικά από τα τοπία και στιγμιότυπα που θα πρωταγωνιστήσουν στις φωτογραφήσεις. Οι συμμετέχοντες θα διαμείνουν στο χωριό Λεμύθου, σε πετρόκτιστο, παραδοσιακό αγροτουριστικό κατάλυμα.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο
Ο Silvio Augusto Rusmigo είναι επαγγελματίας φωτογράφος του οποίου η δουλειά επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη φύση και την ύπαιθρο. Η δουλειά του Silvio έχει στόχο να επικοινωνήσει τη σημασία της εξερεύνησης πτυχών του περιβάλλοντά μας χώρου, τις οποίες συχνά αφήνουμε ξεχασμένες ή παρεμελημένες.