Λόγια και χρώματα της Κωσταντινούπολης

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Αθήνα · Αμπελόκηποι // Δημοσίευση: 15 Σεπ 2010

διαγωνισμός φωτογραφίας από τη Οικουμενική Ομοσπονδία Κωσταντινουπολιτών

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωσταντινουπολιτών διοργανώνει στα πλαίσια κοινού διαγωνισμού Ζωγραφικής-Λογοτεχίας-Φωτογραφίας–Εικαστικών, Διαγωνισμό Φωτογραφίας με Θέμα: Λόγια και χρώματα της Κωσταντινούπολης.

Η θεματολογία έχει άμεση σχέση με την ευρύτερη ένοια του Ελληνισμού της Κωσταντινούπολης.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να καταγράψουν με το φακό τους «Ολα όσα εκφράζει για τους ίδιους η Πόλη, η ιστορία της, η κουλτούρα της και οι σημερινοί κάτοικοί της, το Ελληνορθόδοξο στοιχείο που ζει εκεί, αλλά και τους εκπατρισμεμένους παρά την θέλησή τους, Ελληνες της Πόλης, καθώς επίσης την καθημερινότητά τους και την κληρονομιά των έργων που άφησαν οι παλαιότεροι»

  • Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχει κάθε ερασιτέχνης φωτογράφος η φοιτητής φωτογραφίας ηλικίας μέχρι 30 ετών.
  • Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν μέχρι 3 εκτυπωμένες φωτογραφίες διάστασης τουλάχιστον 20Χ30 εκ.
  • Η δήλωση συμμετοχής και η παράδοση των έργων μπορεί να γίνει από 1η Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2010, κάθε Τρίτη 6-8 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Κωσταντινουπολιτών, Δημητρίου Σούτσου 46 Αμπελόκηποι (3ος όροφος ). Εναλλακτικά με συστημένο φάκελο στην ίδια διεύθυνση ( Απαραίτητα έγκαιρη σφραγίδα ταχυδρομείου & Επισήμανση ότι πρόκειται για συμμετοχή στο διαγωνισμό φωτογραφίας ).
  • Απαραίτητα πλήρη στοιχεία διαγωνιζόμενου με τηλέφωνο επικοινωνίας η/και e-mail.
  • Η κριτική επιτροπή θα περιλαμβάνει: Επαγγελματία Φωτογράφο και μέλη της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσταντινουπολιτών.
  • Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν θα συμμετάσχουν στην κοινή έκθεση Φωτογραφίας-Ζωγραφικής-Λογοτεχίας-Εικαστικών με το ίδιο θέμα.
  • Στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει και η βράβευση των διακριθέντων και απονομή τιμητικών διπλωμάτων. Η έκθεση των έργων που διακρίθηκαν θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου 2010 και οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά η με mail.
  • Ολες οι φωτογραφίες που θα παραδοθούν από τους διαγωνιζόμενους θα παραμείνουν στην κατοχή της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσταντινουπολιτών για 3 έτη με αποκλειστικό σκοπό την παρουσίασή τους και σε επόμενες εκθέσεις. Οι φωτογραφίες αυτές επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν έντυπα η στο Διαδύκτιο στις ποικίλες δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσταντινουπολιτών, πάντα με την ευκρινή αναφορά του ονόματος του δημιουργού και την επισήμανση της συμβολής του στο πολιτιστκό έργο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσταντινουπολιτών.
  • Μετά το πέρας των τριών ετών θα μπορούν να παραληφθούν από Πνευματικό Κέντρο Κωσταντινουπολιτών

Κατεβάστε από εδώ τους όρους συμμετοχής (αρχείο pdf)