Workshops Ιανουαρίου από τη σχολή Όραμα

αντανακλάσεις σε τζάμι παραθύρου
· Workshops · Αθήνα // Δημοσίευση: 01 Ιαν 2017

φωτογραφικά workshops από τη σχολή Όραμα

Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 15/01

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητής: Δήμητρα Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχει φωτογράφος χωρίς φωτογραφική μηχανή, αλλά δεν υπάρχει και φωτογράφος που δεν ξέρει να τη χρησιμοποιεί. Μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή προσφέρει πληθώρα διαφορετικών επιλογών και ρυθμίσεων που όχι μόνο εξασφαλίζουν μία άρτια λήψη, αλλά διευρύνουν και τη δυνατότητα έκφρασης του φωτογράφου. Σ’ αυτό το μάθημα «ξεκλειδώνουμε» αυτές τις δυνατότητες, και ταυτόχρονα τη δημιουργικότητα όποιου επιθυμεί να ασχοληθεί με την τέχνη της φωτογραφίας.

Τα θέματα που αναλύονται περιλαμβάνουν την κατανόηση της ταχύτητας κλείστρου και του διαφράγματος, τις διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων, την ισορροπία λευκού, τα αρχεία RAW, τις εστιακές αποστάσεις και την χρήση των φακών.

Η σχολή παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό επίδειξης, ενώ όσοι διαθέτουν φωτογραφική μηχανή καλούνται να τη φέρουν.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 30 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Κυριακή 15/01, 19/02, 26/03, 28/05
Ώρες: 12:00 - 16:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 11/01, 15/02, 22/03, 24/05

 

Φωτορεπορτάζ: Ξημέρωμα στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου 19,21 & 22/01

[City Spirit]

Εισηγητές: Μάρω Κουρή

Στα όρια της νύχτας και της μέρας μια μικρή κοινωνία πωλητών, αγοραστών, εργατών, ζωντανεύει με τις φωνές της ένα τεράστιο σκεπαστό χώρο, όπου συγκεντρώνονται τα ψάρια που τροφοδοτούν τις αγορές της Αττικής. Καΐκια που ξεφορτώνουν, φορτηγά-ψυγεία που πηγαινοέρχονται, άνθρωποι που κινούνται ανάμεσα στα τελάρα ψάχνοντας και παζαρεύοντας την τιμή, δημιουργούν έναν αναβρασμό που κρατάει μέχρι το ξημέρωμα.

Η πρώτη μέρα του εργαστηρίου, αφιερώνεται στην παρουσίαση δουλειάς γνωστών φωτορεπόρτερ και θεμάτων της εισηγήτριας, ενώ ολοκληρώνεται με συζητήσεις που αφορούν τους τρόπους ανάπτυξης και προσέγγισης της θεματολογίας του εργαστηρίου.

Το ξημέρωμα της δεύτερης μέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν στην καρδιά του γεγονότος και καλούνται να το μετατρέψουν σε φωτογραφικό θέμα, αποτυπώνοντας την ένταση και την ατμόσφαιρα της ιχθυόσκαλας, με την εισηγήτρια να καθοδηγεί και να συμβουλεύει. Ταυτόχρονα, παίρνοντας μικρές συνεντεύξεις και κρατώντας τις προσωπικές τους σημειώσεις από την εμπειρία τους, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν το κείμενο που θα συνοδεύσει κατάλληλα τις φωτογραφίες τους.

Την τελευταία μέρα θα παρουσιαστούν οι εικόνες για ανάλυση και κριτική, θα συζητηθεί το θέμα του editing των εικόνων προς τη δημιουργία ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου, ενώ θα αναφερθούν και θέματα σχετικά με τους τρόπους εισαγωγής στην επαγγελματική φωτοειδησεογραφία, στα πρακτορεία και στα φεστιβάλ που την αντιπροσωπεύουν. Απευθύνεται σε φωτογράφους που έχουν τις απαραίτητες βασικές θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις.

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

Πληροφορίες

Διάρκεια: 12 ώρες
Κόστος: 100 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Πέμπτη 19, Σάββατο 21 (Ξημέρωμα Σαββάτου) & Κυριακή 22 Ιανουαρίου
Ώρες: Πέμπτη 19:00 - 22:00, Σάββατο 00:00 μέχρι το πρωί & Κυριακή 11:00 - 15:00
Εγγραφές: Έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, περιορισμένος αριθμός θέσεων

 

Η Φωτογραφία στην Πράξη 29/01, 05/03

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Ειρήνη Μιχοπούλου

Το εργαστήριο, το οποίο αποτελεί την συνέχεια του μαθήματος Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή, έρχεται να αξιοποιήσει τη θεωρία… στην πράξη. Πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξασκήσουν τις τεχνικές τους δυνατότητες πάνω στη φωτογραφία.

Με παραδείγματα, ασκήσεις και υπό την καθοδήγηση του εισηγητή, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς οι διαφορετικές ρυθμίσεις της κάμερας επηρεάζουν το αποτέλεσμα και πώς αυτές εφαρμόζονται για την ποιοτική βελτίωση της εικόνας. Ο έλεγχος του βάθους πεδίου και της κίνησης, το διαθέσιμο φως και η κατάλληλη έκθεση, η ενδεδειγμένη χρήση του ενσωματωμένου flash, είναι κάποια από τα θέματα που θα επικεντρωθεί το σεμινάριο.

Στο τέλος, οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ευκολία την μηχανή τους στην χειροκίνητη λειτουργία και να εξερευνήσουν την δημιουργική πλευρά της φωτογραφίας.

Aφορά αρχάριους που διαθέτουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας, την οποία θα πρέπει να έχουν μαζί τους.

Προτεινόμενες γνώσεις: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή

Πληροφορίες

Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 35 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Κυριακή 29/01, 05/03
Ώρες: 12:00 - 16:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 25/01, 01/03