Στα όρια

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 17 Σεπ 2010

έκθεση φωτογραφίας από την Μέλιννα Καμινάρη στο πλαίσιο της Photobiennale

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και συνεντεύξεις ατόμων που η δημιουργός συνάντησε στις περιοχές που καθορίζουν τα όρια μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων και των σύγχρονων πόλεων της Αθήνας και της Ελευσίνας. Στα όρια των αρχαιολογικών τους χώρων, εκεί όπου η αρχαία και η σύγχρονη πόλη συναντώνται, μπορεί κανείς να παρατηρήσει την πολυπλοκότητα της αστικής ζωής. Η καθημερινή ζωή των κατοίκων έρχεται σε αντίθεση με τη διαφορετική ατμόσφαιρα, την ιδρυματοποιημένη ηρεμία των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων που λειτουργούν ως πόλοι έλξης για τους τουρίστες.

Μέλιννα Καμινάρη
Γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε γραφιστική στη σχολή Βακαλό και Φωτογραφίας στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και κατόπιν ακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών (MA) με υποτροφία του ΙΚΥ στο Goldsmiths (University of London) στο Λονδίνο, με τίτλο «Εικόνα και Επικοινωνία». Είναι διδάκτορας «Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού» του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται στον χώρο της φωτογραφίας πάνω από 10 χρόνια ως φωτογράφος, αρθρογράφος και δοκιμιογράφος και ως εκπαιδεύτρια σε μαθήματα φωτογραφίας. Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε ατομικές εκθέσεις και σε αρκετές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ δουλειά της έχει διακριθεί και δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Έργα της βρίσκονται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης και σε συλλογές ιδιωτών.

Η έκθεση «Στα όρια των αρχαιολογικών χώρων» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε συνδιοργάνωση της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης και του Δήμου Ελευσίνας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος», τον Ιανουάριο του 2010 και κατόπιν παρουσιάστηκε στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

Τα έργα Γιάννης Γ. (Ελευσίνα), Μερόπη Π. (Ελευσίνα), Jean (Αθήνα), Ελένη Μ. (Αθήνα), Ελεάνα (Αθήνα) αποτελούν ευγενική παραχώρηση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.)