Το φύλο μου, ο εαυτός μου

ballad / νέοι σε πάρτι
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017

σειρά δράσεων από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για το 2017 σειρά δράσεων με άξονα το Φύλο, κάτω από το γενικό τίτλο «Το φύλο μου, ο εαυτός μου».

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, 10.30′ – 14.30′ ημερίδα πάνω στο θέμα του Φύλου, που θα γίνει στο Μουσείο Φωτογραφίας και θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Συμμετέχουν οι ομιλητές:
  • Η Ιστορικός της Τέχνης και Διευθύντρια του ΚΣΤ Συραγώ Τσιάρα. Θέμα: «Αναταραχή φύλου και πολιτικές του βλέμματος στην Σύγχρονη Τέχνη»
  • ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού «ΕΝΕΚΕΝ» Γιώργος Γιαννόπουλος. Θέμα: «Το ζήτημα της γυναίκας και η ταξική συνείδηση»
  • ο Ψυχολόγος – Ψυχαναλυτής και πρόεδρος της Φροϋδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Χρήστος Σιδηρόπουλος. Θέμα: «Η φωτογραφία ως καθρέφτης χωρίς επιφάνεια και η ένταξη στο φύλο»
  • ο φωτογράφος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Βασίλης Καρκατσέλης. Θέμα: «Η εμφάνιση της φεμινιστικής φωτογραφίας στα πλαίσια του Μεταμοντέρνου»
  • ο φωτογράφος Μάνος Χρυσοβέργης. Θέμα: «Φωτογραφία και βίωμα της ανώμαλης (kink) σεξουαλικότητας»
  • ο Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας Univ. de Paris και Συγγραφέας Φώτης Καγγελάρης. Θέμα: «Το φύλο ως όριο»

Η ημερίδα γίνεται με την υποστήριξη του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Στα τέλη Μαρτίου του 2017 θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας και βίντεο αρτ με συμμετοχή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε επιμέλεια του φωτογράφου Θανάση Ράπτη. Η τελική επιλογή των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2017.
Η έκθεση θα υποστηρίζεται από τεύχος του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ με κείμενα αποκλειστικά σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και φωτογραφικό ένθετο με αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της έκθεσης.