Προώθησε τον τόπο σου με μια φωτογραφία

φωτογραφία εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 06 Mar 2017

πανελλήνιος διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μάρκετινγκ & Branding Τόπου

«Προώθησε τον τόπο σου με μια φωτογραφία» είναι το θέμα του πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μάρκετινγκ & Branding Τόπου σε συνεργασία με το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag, και τη φωτογραφική ομάδα fplus, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Marketing & Branding Τόπου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λάρισας από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να αναδείξουν μέσω της τέχνης της φωτογραφίας την ταυτότητα του τόπου τους, ανεξαρτήτως κλίμακας ή γεωγραφικών χαρακτηριστικών. Η ταυτότητα του τόπου, έννοια καθοριστική στη διαδικασία του μάρκετινγκ και branding τόπου, περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία, υλικά ή άυλα, ανθρώπινες δραστηριότητες, σχέσεις, δίκτυα, κ.λπ. που καθορίζουν την ατμόσφαιρα, την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε τόπου.

Βραβεία
Στις τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

  1. Δύο διανυκτερεύσεις (Παρασκευή, Σάββατο) στο ξενοδοχείο Αγλαϊδα στην Τσαγκαράδα Πηλίου http://www.aglaida-apartments.gr/
  2. Δύο διανυκτερεύσεις (Παρασκευή, Σάββατο) στο αρχοντικό Σουλιώτη στο Μεταξοχώρι Αγιάς Λάρισας http://www.souliotismansion.com/
  3. Δύο διανυκτερεύσεις (Παρασκευή, Σάββατο) στο Oreiades Village στη Λίμνη Πλαστήρα http://www.limni-plastira.gr/el_GR/c/seo

Τελετή απονομής
Η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του συνεδρίου στη 1 Απριλίου 2017 στο Θέατρο ΟΥΗΛ. Οι βραβευμένες και 10 ακόμα φωτογραφίες που θα διακριθούν, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση την ημέρα της απονομής των βραβείων. Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα υπάρχει ομαδική έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική ομάδα fplus με τίτλο ‘Λάρισα. H άλλη όψη της πόλης’.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το email του φωτογραφικού διαγωνισμού: photocontest@placemarketing2.gr

Όροι Συμμετοχής
1. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν μία φωτογραφία, ασπρόμαυρη ή έγχρωμη.
2. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή – αρχείο JPG – στην υψηλότερη ανάλυση, με όνομα το επίθετο και το όνομα του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες. Η μικρή πλευρά πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2000 pixel.
3. Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποστείλουν τη φωτογραφία τους μαζί με τη φόρμα συμμετοχής έως και τις 24 Μαρτίου 2017 στο email photocontest@placemarketing2.gr. Η συλλογή των προσωπικών σας στοιχείων γίνεται μόνο για τις ανάγκες διενέργειας του Διαγωνισμού. Τα στοιχεία σας δεν θα χρησιμοποιηθούν για λόγους πέραν της συμμετοχής σας στο Διαγωνισμό και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους.
4. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά ή έχουν επεξεργασία, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην παραποιούν την πραγματικότητα. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη περιγράμματος και υπογραφής (watermark), όπως και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας.
5. Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ανωτέρω ενδεχόμενες παραβιάσεις θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.
6. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί τα 3 τελευταία χρόνια. Επίσης, δεν θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες που έχουν διακριθεί με βραβείο ή έπαινο σε άλλους εγχώριους ή διεθνείς διαγωνισμούς.
7. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εκχωρούν στους διοργανωτές το δικαίωμα να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και στα ΜΜΕ ή το διαδίκτυο και να τις παρουσιάσουν σε εκτυπωμένη φυσική μορφή, χωρίς να εγείρουν αξίωση χρηματικής ή άλλου είδους αποζημίωσης. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων κ.λπ. με αναφορά στο δημιουργό στον οποίο και ανήκει το έργο. Αποκλείεται η εμπορική εκμετάλλευση.
9. Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, που θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό και θα ανακοινωθεί με το πέρας του διαγωνισμού.
10. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ΔΩΡΕΑΝ.
11. Τελευταία ημέρα αποστολής ορίζεται η 24η Μαρτίου 2017 στις 23:59. Ο διαγωνισμός θα πάρει μια μικρή παράταση έως την Κυριακή 26/03, στις 23:59. Πέραν αυτής, καμιά συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.
12. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν με τη λήξη του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο ‘Θέατρο ΟΥΗΛ’ καθώς και μέσω του διαδικτυακού φωτογραφικού περιοδικού fmag (fmag.gr)
13. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αποδοχή από τους διαγωνιζόμενους, όλων των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού.