Όταν οι δαίμονες κοιμούνται

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Βιβλία · Αθήνα // Δημοσίευση: 18 Απρ 2017

project εικόνας και λόγου απο την Χριστίνα Κατσάρα στο Booze Upstairs στο Μοναστηράκι

Δέκα γυναίκες, δέκα ιστορίες, δέκα πορτρέτα ενώνονται στο σύνθετο project εικόνας και λόγου, «Όταν οι δαίμονες κοιμούνται» και παρουσιάζονται για μια μόνο ημέρα, από την ψυχοθεραπεύτρια Μαρουσώ Χαλκιά την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 20:30.

Η φωτογράφος Χριστίνα Κατσάρα, δανείζει τη ματιά της στον θεατή-αναγνώστη καλώντας τον να υπερβεί την εικόνα και να συνθέσει μόνος του το παζλ της προσωπικότητας κάθε γυναίκας. Με τον φωτογραφικό φακό της αναζήτησε ένα και μοναδικό πορτρέτο που αναδεικνύει όλα αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητας της φωτογραφιζόμενης, τα οποία, όμως, μπορεί να τα κατανοήσει κάποιος, μόνο αν τις γνωρίσει, μόνο αν κατανοήσει τις ιδιαίτερες στιγμές της ζωής τους που τις διαμόρφωσαν.

Το κοινό έχει μπροστά του την έκθεση δέκα πορτρέτων γυναικών και μέσα στο βιβλίο θα βρει καταγεγραμμένες τις δέκα ιστορίες της ζωής τους. Κανείς, όμως, δεν ξέρει την αντιστοιχία. Αυτό είναι και το project· συνδυάζοντας τα πορτρέτα και τις ιστορίες, οι θεατές καλούνται να κάνουν τη σωστή συσχέτιση και να αντιστοιχίσουν το πορτρέτο στην ιστορία. Οι δέκα γυναίκες, λίγο πριν, λίγο μετά τα σαράντα, έχουν πολλά κοινά, αλλά και σημαντικές διαφορές. Αυτό που τις ενώνει είναι η δύναμη τους να συμφιλιωθούν με ό,τι τους πληγώνει. Αυτό που τις διαφοροποιεί, μεταξύ άλλων, είναι και τα γεγονότα που βίωσε η κάθε μια κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

Το βιβλίο «Όταν οι δαίμονες κοιμούνται», που καταγράφει την ιστορία τους, φέρνει στην επιφάνεια το παρελθόν, προσπαθώντας να πλησιάσει την αλήθεια τους. Αυτήν που δεν φοβούνται ν’ αντικρίσουν και τολμούν ν’ αποκαλύψουν…