ΑΜΦΙ_ΔΡΟΜΕΣ ΔΙ_ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 06 Μάιος 2017

ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Σαμολαδά στη Θεσσαλονίκη

Η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Σαμολαδά με τίτλο «ΑΜΦΙ_ΔΡΟΜΕΣ ΔΙ_ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ» θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, στη Θεσσαλονίκη.

Ενστικτώδης αποτύπωση ανθρώπινων μορφών που κινούνται ατέρμονα, στον απόηχο των βιωμάτων τους, ανάμεσα στη μοναχικότητα και την ασφυκτική ενσωμάτωση. Παρουσίες, ως τυχαία ενσταντανέ, που αποκόπτονται από τη συνέχεια της ροής συναισθημάτων και εμπειρίας. Όταν οι μορφές λειτουργούν όχι σαν δράστες αλλά σαν θεατές του ζωτικού τους χώρου.

Εικόνες σε εξελισσόμενο σκηνικό, που προσπερνάμε, που έχουν διαφύγει της προσοχής μας, ξαναανακαλύπτονται, απομονώνονται και επαναπροσδιορίζονται. Ένα ταξίδι εκ των έσω, σε στιγμές κατάδυσης, αφηρημένης ενδοσκόπησης, αναζήτησης νοημάτων και υπαινιγμού συναισθημάτων.

Διαδρομές σιωπηλές, διαχρονικές, συνήθεις, μέσα σε έναν πολύβουο κόσμο που μας ακολουθεί και κινείται διαρκώς, που μας διαμορφώνει και συγκροτεί την σκέψη μας. Σχέση ατόμου - περιβάλλοντος αμοιβαία, συνδιαλλακτική, σχεδόν συνωμοτική. Αναδύονται αμφιβολίες, απειλείται απόδραση εαυτού προς άγνωστες διαδρομές. Ενώ ο περιβάλλων χώρος - απών και υπονοούμενος μέσα από την αύρα του - αφήνει ελεύθερο το βλέμμα, να δει αυτό που επιθυμεί.


Η Μαρία Σαμολαδά γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το Νοέμβριο 2012. Παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας από τον Τάσο Σχίζα. Επίσης έχει παρακολουθήσει φωτογραφικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας "Φ" και της Ομάδας του Α.Π.Θ. ¨Phototopos¨. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις της Φωτογραφικής Ομάδας "Φ" και της Ομάδας του Α.Π.Θ. ¨Phototopos¨. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις του Φεστιβάλ Φωτογραφίας ¨Contrast /Αντίθεση¨ Θεσσαλονίκη 2014, και σε έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος.