Το Project και η Δημιουργία Portfolio

νεαρός άντρας καθιμσένος στο βάθος κοιτάει μία ώριμη κυρία
· Workshops · Αθήνα // Δημοσίευση: 16 Μάιος 2017

με τον Παναγιώτη Κασίμη

Οι συμμετέχοντες σ' αυτό το workshop καλούνται να επικεντρωθούν σε ένα project (θεματική) της επιλογής τους, αφιερώνοντας όσο το δυνατό περισσότερο φωτογραφικό χρόνο σε αυτό. Το project του καθενός θα το ανακαλύψετε από κοινού, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη μέθοδο, έτσι ώστε να αποφύγετε πιθανούς «εγκλωβισμούς». Η πρόκληση είναι να αποφευχθούν οι γενικολογίες και τα κλισέ και αναζητώντας το συγκεκριμένο και το προσωπικό, να ανακαλυφθεί το μοναδικό.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων και μέσω ομαδικής κριτικής, θα συζητήσετε το δημιουργικό όραμα και τις πρακτικές του καθενός, που θα βοηθήσουν αυτό το φωτογραφικό του ταξίδι. Βασιζόμενοι στις παρουσιαζόμενες φωτογραφίες, θα αφιερώσετε χρόνο στην ανταλλαγή ιδεών σχετικά με την προσέγγιση. Σαν βοήθημα, θα μελετήσετε επίσης και το έργο κάποιων φωτογράφων που έχουν χρησιμοποιήσει την προσωπική εμπειρία ως όχημα.

Μετά την ολοκλήρωση του workshop, και για τις επόμενες 10 μέρες, ο εισηγητής, Παναγιώτης Κασίμης θα έχει προσωπικές συναντήσεις με κάθε έναν από τους συμμετέχοντες (σε μέρα και ώρα που τον/την εξυπηρετεί), έτσι ώστε να ελέγχετε την πρόοδο της δουλειάς σας από κοινού, το πώς μπορεί να προχωρήσει το έργο σας περαιτέρω αποφεύγοντας την επανάληψη, και να δώσετε τελική μορφή στο portfolio σας. Όλα τα τελικά portfolios θα δημοσιευτούν στο on line περιοδικό Light Readings.
 

Προϋποθέσεις και Συμμετοχή

  • Βασικές γνώσεις χρήσης φωτογραφικής μηχανής (δεν θα συζήτηθούν τεχνικά θέματα).
  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ένα μικρό δείγμα δουλειάς τους (10 - 15 φωτογραφίες) και στοιχεία επικοινωνίας τους στο email: panos@kasimisphotography.com

Συνοπτικά
Έναρξη: Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, στις 18:00
Εισηγητής: Παναγιώτης Κασίμης
Συμμετέχοντες: 10 άτομα
Διάρκεια: 20 ώρες παραδόσεων - 3 ώρες προσωπικών συναντήσεων με κάθε συμμετέχοντα. Παραδόσεις:

  • Πέμπτη 25 Μαΐου: 18:00 - 22:00
  • Παρασκευή 26 Μαΐου: 18:00 - 22:00
  • Σάββατο 27 Μαΐου: 12:00 - 18:00
  • Κυριακή 28 Μαΐου: 18:00 - 22:00

 

Μικρό Βιογραφικό του Εισηγητή
Ο Παναγιώτης Κασίμης σπούδασε φωτογραφία στο Royal College of Arts του Λονδίνου. Έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark. Φωτογραφίζει τα τελευταία 30 χρόνια, και διδάσκει φωτογραφία από το 1999. Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier ("Teaching Photography and Visual Arts", 2009).
Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά (Kids & Family, Τεχνόπολις - 2009) και ενηλίκους (Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα - 2014, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας -2013, PhotOrion Ρόδος-2012, Deutsche Telekom, Πύλος -2011). Έχει διδάξει φωτογραφία στο Α' Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην «Ιόνιο Σχολή», και στην ομάδα «Διάθλαση» του Δήμου Δάφνης. Έχει εκθέσει φωτογραφίες του στην Αθήνα, στη Ρώμη (CentroLuigiDiSarro__, 2014), στην Κωνσταντινούπολη (2014), στο Juneau της Αλάσκα (2005), στο Eindhoven της Ολλανδίας (1999), και στο Λονδίνο.
Το 2004 δέχθηκε επιχορήγηση (fellowship) από το University of Houston σε συνεργασία με το Houston Center of Photography. Το βιβλίο, αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του στη Λατινική Αμερική, εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ambious της Washington, με τίτλο "Days Away".
Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Αστικά Ημερολόγια» εκδόθηκε στην Αθήνα το 2013, με πρόλογο του γνωστού αμερικανού φωτογράφου, Larry Fink. Το 2001, μαζί με οκτώ φίλους και μαθητές, ίδρυσε τον Φωτογραφικό Σύλλογο «Εννέα». Το 2013 ίδρυσε το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.