Workshops και Events Μαΐου - Ιουνίου απο τη Σχολή Όραμα

τέσσερις άνδρες με κοντά μαγιό σε παραλία με άμμο καλοκαίρι
· Workshops · Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Αθήνα · Αμπελόκηποι // Δημοσίευση: 21 Μάιος 2017

φωτογραφικά workshops από τη σχολή Όραμα

Πέρα απο τη Φωτογραφία: Georges Salameh 26/05

Η σχολή Φωτογραφικών Σπουδών Όραμα προσκαλεί κάθε μήνα ένα διακεκριμένο φωτογράφο να παρουσιάσει την δουλειά του και να μοιραστεί την καλλιτεχνική του εμπειρία, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας με τίτλο «Πέρα από τη Φωτογραφία». Καλεσμένος μας την Παρασκευή 26 Μαΐου, είναι ο φωτογράφος Georges Salameh.

Οι παρουσιάσεις προσφέρονται δωρεάν για το κοινό, αλλά θα πρέπει να φροντίσετε έγκαιρα για την συμμετοχή σας καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Δηλώσεις συμμετοχής μόνο με e-mail στο orama@oramastudies.gr, με το ον/μο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Ώρα προσέλευσης 19:30

 

Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή 28/05

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγήτρια: Δήμητρα Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχει φωτογράφος χωρίς φωτογραφική μηχανή, αλλά δεν υπάρχει και φωτογράφος που δεν ξέρει να τη χρησιμοποιεί. Μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή προσφέρει πληθώρα διαφορετικών επιλογών και ρυθμίσεων που όχι μόνο εξασφαλίζουν μία άρτια λήψη, αλλά διευρύνουν και τη δυνατότητα έκφρασης του φωτογράφου. Σ’ αυτό το μάθημα «ξεκλειδώνουμε» αυτές τις δυνατότητες, και ταυτόχρονα τη δημιουργικότητα όποιου επιθυμεί να ασχοληθεί με την τέχνη της φωτογραφίας.

Τα θέματα που αναλύονται περιλαμβάνουν την κατανόηση της ταχύτητας κλείστρου και του διαφράγματος, τις διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων, την ισορροπία λευκού, τα αρχεία RAW, τις εστιακές αποστάσεις και την χρήση των φακών.

Η σχολή παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό επίδειξης, ενώ όσοι διαθέτουν φωτογραφική μηχανή καλούνται να τη φέρουν.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή 28/05
Ώρες: 13:00 - 17:00
Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 30 € +ΦΠΑ
Εγγραφές: έως Τετάρτη 24/05

 

Βασικές Αρχές Φωτογραφίας 7, 12, 14, 19, 21, 26 Ιουνίου

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητές: Δήμητρα Παπαγεωργίου, Γιάννης Ριζομάρκος

Η θεωρητική διδασκαλία και η πρακτική εφαρμογή του προγράμματος επικεντρώνεται στην ανάλυση των αρχών της φωτογραφίας ενώ δίνεται έμφαση στις βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και στην τεχνική προσέγγιση της λήψης. Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαλέξεις, παρουσιάσεις και εξωτερικές λήψεις, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τις βασικές θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να αντιληφθούν την ουσία της τέχνης της φωτογραφίας.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: 7, 12, 14, 19, 21, 26 Ιουνίου
Ώρες: 19:00 – 22:00
Διάρκεια: 18 ώρες
Κόστος: 120 € +ΦΠΑ
Εγγραφές: έως Τετάρτη 1η Ιουνίου

 

Orama Closing Taratsa Party 09/06

Αντίο σχολική χρονιά, αντίο Όραμα! (μόνο μέχρι το Σεπτέμβρη).
Αποχαιρετούμε μια υπέροχη φωτογραφική χρονιά μαζί με όλους μας τους μαθητές, καθηγητές, φίλους και συνεργάτες σε ένα πάρτυ στην ταράτσα του Loukoumi #10 (πλ. Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι) την Παρασκευή 9 Ιουνίου μετά τις 21:00.
Θα έχουμε παρουσίαση των εικόνων που επιλέχθηκαν για την έκθεση των σπουδαστών μας το Σεπτέμβρη και φυσικά πολύ backstage. Σας περιμένουμε να πιούμε και να φωτογραφηθούμε με φόντο την καλοκαιρινή Αθήνα!

 

Life is a Beach: Η Παραλιακή ζώνη της Αθήνας 9, 10 & 11/6

[City Spirit]

Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Οι παραλίες της Αθήνας αποτελούν έναν μοναδικό σουρεαλιστικό μικρόκοσμο: Μανιώδεις ρακετίστες, πολύχρωμες εγκαταστάσεις και λουόμενοι κάθε λογής συνθέτουν ένα φολκλόρ σκηνικό!

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν από το έργο μεγάλων φωτογράφων όπως οι Martin Parr, David Alan Harvey, Peter Marlow και θα ανατεθούν εργασίες.

Την επόμενη μέρα με την καθοδήγηση του εισηγητή οι συμμετέχοντες θα αποτυπώσουν αναπάντεχες εικόνες και την ατμόσφαιρα της διαδρομής δίπλα στη θάλασσα, έχοντας ως βασικούς άξονες το ιδιαίτερο απογευματινό φως, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Οι μαθητές θα βελτιώσουν την παρατηρητικότητά τους και την οπτική τους αντίληψη, ενώ θα διδαχτούν τρόπους να εξελίξουν τις δεξιότητές τους στη σύνθεση εικόνων.

Η πορεία που θα ακολουθηθεί ξεκινάει από την μαρίνα Αλίμου και καταλήγει στο Δέλτα Φαλήρου, ωστόσο το πρόγραμμα θα είναι ευέλικτο για να επιτρέπει τις αυθόρμητες φωτογραφικές ευκαιρίες.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα στην σχολή με την παρουσίαση και κριτική ανάλυσή των εικόνων που προέκυψαν. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν την πρώτη μέρα μερικές δικές τους εικόνες για ανάλυση.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου
Ώρες: Παρασκευή 20:00 - 22:00, Σάββατο 15:00 - 19:00 & Κυριακή 12:00 - 14:00
Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 80 € +ΦΠΑ
Εγγραφές: έως Τετάρτη 7 Ιουνίου