Μέρες Φωτογραφίας

αφίσες φεστιβάλ
· Φεστιβάλ · Πάτρα // Δημοσίευση: 26 Μάιος 2017

τέλος φεστιβάλ - απονομή βραβείων 6ου φωτομαραθώνιου

Το ταξίδι μέσα από τη φωτογραφία πλησιάζει στο τέλος του. Το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας», που συνδιοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων που ξεκίνησε στις 5 Μαΐου ολοκληρώνεται με την Τελετή Λήξης – Απονομή Βραβείων Φωτομαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 28 Μαΐου στις 20:00.

Περιληπτικά να αναφέρουμε ότι σε αυτό το διάστημα των 30 ημερών ταξιδέψαμε αρχικά μέσα από τις φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα που εκτίθενται στον υπέροχο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, με παρέα μας το Μουσείο Μπενάκη. Επόμενος σταθμός μας ο 6ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας, μέσα από τον οποίο αναζητήσαμε απο τους συμμετέχοντες να ψάξουν και να φωτογραφίζουν 8 διαφορετικά θέματα ζητώντας τους να τα βρουν και να τα αποδώσουν, ο καθένας, με τη δική του, διαφορετική καλλιτεχνική ματιά.

Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις φωτογραφίες των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως» στην έκθεση με θέμα «Κοίτα με» και να φιλοξενήσουμε την εξαιρετική φωτογραφική ομάδα της Λάρισας και την έκθεση της «Στάχυα απο το χωράφι μας». Είχαμε την ευκαιρία να δούμε απο κοντά και να συνομιλήσουμε με τους εξαιρετικούς Έλληνες φωτογράφους Πέτρο Κοτζαμπάση, Κωνσταντίνο Ιγνατιάδη και Βαγγέλη Γιωτόπουλο. Και φυσικά να ακούσουμε την υπέροχη Γεωργία Ιμσιρίδου υπεύθυνη του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη να μας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Κώστα Μπαλάφα.

Και επειδή ένα ταξίδι αφήνει αναμνήσεις αλλά και φωτογραφικό υλικό, σας περιμένουμε τη Κυριακή 24 Μαΐου στις 20:00 να μοιραστούμε μαζί αυτές τις αναμνήσεις, αλλά και να απονείμουμε τα Βραβεία του Φωτομαραθωνίου στους νικήτες κάθε κατηγορίας.

Τη βραδιά θα συνοδεύσει με μουσική ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός sinradio. Η έκθεση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως» με τίτλο «Κοίτα με» θα παραμείνει στην αγορά Αργύρη μέχρι τις 27 Μαίου και η έκθεση «Στάχυα απο το χωράφι μας» θα παραμείνει στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά μέχρι και τις 2 Ιουνίου.