VOID | ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

αφίσα σεμιναρίου
· Portfolio Reviews · Workshops · Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 31 Μάιος 2017

το πρόγραμμα του Void για τον Ιούνιο- Ιούλιο 2017

Πάντα ψάχνοντας για πειραματικές προσεγγίσεις στον τρόπο λειτουργίας του, το Void παρουσιάζει ένα γεμάτο πρόγραμμα για τον Ιούνιο- Ιούλιο 2017, με εκθέσεις, zines, workshops και portfolio reviews Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 

Εκθέσεις

Over|State του Ηλία Γεωργιάδη
Έκθεση και παρουσίαση zine
02 ΙΟΥΝΙΟΥ - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ‘17
Εγκαίνια: 02 ΙΟΥΝΙΟΥ, 20:00

Το Void παρουσιάζει στον εκθεσιακό του χώρο την δουλειά του Ηλία Γεωργιάδη με τίτλο Over|State. Ο Γεωργιάδης χρησιμοποιεί τη φωτογραφία για να φτάσει στα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, εκεί όπου γεννιούνται το σκοτάδι και το φως, εκεί όπου γεννιούνται -αλλά και πεθαίνουν- η μοναξιά και ο εθισμός.

Παράλληλα το Void σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη παρουσιάζει το καινούργιο του zine “An Experiment for Over|State”.

Το zine αποτελείται από 32 σελίδες και θα διατίθεται σε ειδική τιμή για τη μέρα των εγκαινίων.

Περιορισμένα αντίτυπα που θα συνοδεύονται από ένα συλλεκτικό print μεταξοτυπίας θα διατίθενται επίσης στο βιβλιοπωλείο του Void.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη έκθεση θα βρείτε εδώ

 

αφίσα εκδήλωσης

AMORE της Valentina Abenavoli
Επιμέλεια: Νατάσσα Χριστιά
22 ΙΟΥΝΙΟΥ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ‘17
Εγκάινια: 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, 20:00

Το Void παρουσιάζει στον εκθεσιακό του χώρο το έργο της Valentina Abenavoli με τίτλο “AMORE”. Όπως δηλώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Νατάσσα Χριστιά

«Η έκθεση βασίζεται σε μια ημιτελή τριλογία. Από τη φρίκη της αγάπης στην Αναισθησία μέχρι την ομολογητή επιθυμία, την σιωπηρή σαρκική αγάπη και την πορνογραφική ποίηση του AMORE, οδηγεί σε μια άγνωστη επικράτεια εκτός των ορίων της ύπαρξης ή της ανυπαρξίας, που διαπνέεται από ένα αίσθημα υπερβατικό. Από την διηγηματική διάρθρωση του βιβλίου έως την εικαστική εγκατάσταση στον τοίχο, από φωτογραφίες vintage σε απλές αναπαραγωγές εικόνων, από τον λόγο τον γραπτό στον προς υπαγόρευσή, από τη φωτογραφία στην κινηματογραφική προβολή και τούμπαλιν, υποβάλλει την διαδραστική και δικτυακή χρήση της εικόνας σήμερα σε μια διαδικασία συνεχούς επανερμηνείας, οικειοποίησης, κατανάλωσης…»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την έκθεση πατήστε εδώ

 

Into the Void

"tête-à-tête" - A portfolio review with Valentina Abenavoli

23 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η συνιδρύτρια του εκδοτικού οίκου ΑΚΙΝΑ θα περάσει μια μέρα στο Void, κάνοντας portfolio reviews. Περιορισμένες θέσεις. Εξασφαλίστε τη θέση σας στέλνοντας e-mail στο into@void.photo

 

αφίσα εκδήλωσης

Still Moving / Moving Still
24 & 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ‘17
10:00-19:00
Διήμερο θεωρητικό σεμινάριο με την Νατάσσα Χριστιά

Το Void θα φιλοξενήσει το Still Moving / Moving Still, ένα διήμερο θεωρητικό σεμινάριο εντατικών ρυθμών, αφιερωμένο στην φωτογραφία, τον κινηματογράφο, και στην μοναδική εις βάθος σχέση που τα δύο μέσα καλλιέργησαν εξ αρχής σε οντολογικό, μορφολογικό, εικονολογικό και αφηγηματικό επίπεδο.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τη Νατάσσα Χριστά στα ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα βρείτε εδώ

 

Workshop μεταξοτυπίας με τον Tind
8-9 & 15 IΟΥΛΙΟΥ ‘17
«Εναλλακτικοί Τρόποι Τυπώματος Φωτογραφίας: Μεταξοτυπία»

Ένα workshop του Tind σε συνεργασία με το Void για όλους όσους θέλουν να πειραματιστούν με την τέχνη της μεταξοτυπίας τυπώνοντας τις φωτογραφίες τους και δημιουργώντας ένα φωτογραφικό zine με την δουλειά τους.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με το workshop μπορείτε να επικοινωνήσετε στο into@void.photo

 


Βιογραφικά Καλλιτεχνών

 

Ηλίας Γεωργιάδης

Γεννηθείς στην βόρεια Ελλάδα, ο Ηλίας Γεωργιάδης ξεκίνησε να φωτογραφίζει στην ηλικία των 19. Από το 2011, ανέπτυξε μια προσέγγιση με ιδιαίτερη έμφαση στην περιθωριακή νυχτερινή ζωή σε μικρές πόλεις και μικρές κοινωνίες. Έπειτα άρχισε να ταξιδεύει στην Ελλάδα, εστιάζοντας περισσότερο στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Κάποια χρόνια αργότερα, ξεκίνησε να ερευνά ζητήματα σχετικά με το προσωπικό ντοκουμέντο, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα ψυχοκοινωνικά περιβάλλοντα Η πρώτη του δουλειά με τίτλο Over|State έχει προβληθεί σε travelling shows και φεστιβάλ ανά τον κόσμο, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιαστεί σε ψηφιακά και έντυπα περιοδικά.

 

Valentina Abenavoli

Η Valentina Abenavoli γεννήθηκε στη δεκαετία του ογδόντα στη Νάπολη (Ιταλία). Επιλέγει ως τρόπο ανάγνωση των εικόνων τις λυρικές αλληλουχίες που αποπνέουν ένα πνεύμα ευαισθητοποίησης και ελπίδας. Το 2012, μετά από ενα πτυχίο στη φωτογραφία, ενα μάστερ στην έκδοση βιβλίων και διάφορες ιδιότυπες επαγγελματικές ενασχολήσεις, ίδρυσε μαζί με τον Alex Bocchetto τoν AKINA. Ο ανεξάρτητος εκδοτικός τους οίκος επιμελείται και δημοσιεύει προκλητικά photobooks σε περιορισμένες, συχνά χειροποίητες εκδόσεις. Το 2016 η Abenavoli εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο Anaesthesia. Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις όπω "Anaesthesia" (JEST, Torino, 2016), "Photobook Phenomenon" (CCCB, Βαρκελώνη, 2017) και "Uncensored Books", (Belgrade Photomonth, Βελιγράδι 2017 / Minimum, Παλέρμο, 2017), Fuam Istanbul Photobook Festival & "Anaesthesia", (Κωνσταντινούπολη, 2017).

 
Νατάσσα Χριστιά

Η Νατάσσα Χριστιά εργάζεται ως επιμελήτρια, αρθρογράφος και εκπαιδευτικός στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας με έδρα την Βαρκελώνη. Κατά καιρούς εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα αρχείων, συλλογών και προώθησης έργων και βιβλίων.

Η έρευνά της επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο η ανάγνωση των αρχειακών συλλογών, η διασταύρωση της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και των photobooks, και ο διάλογος της πρωτοποριακής φωτογραφίας του 20ου αιώνα και των σύγχρονων μορφών έκφρασης της που συχνά χαρακτηρίζονται ως «Mετα-φωτογραφία» συμβάλλουν σε μια ανανέωση των κυρίαρχων αφηγηματικών σχημάτων και μύθων που ενδύουν τον οπτικό πολιτισμό σήμερα. Η τάση της για την ανασκαφή του παρελθόντος οφείλει πολλά στο πολυδιάστατο ακαδημαϊκό της υπόβαθρο στην Αρχαιολογία, Ιστορία της Τέχνης, τις Κινηματογραφικές Σπουδές και τις Εκδόσεις.

Μανώλης Αγγελάκης (Tind)

O Μανώλης Αγγελάκης, γνωστός και ως tind, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Χρησιμοποιεί μια πληθώρα υλικών, καθώς και παλιές και νέες μεθόδους, ειδικά στον τομέα της μεταξοτυπίας. Παρά το γεγονός ότι έχει κλασσικές σπουδές στην γραφιστική, οι γνώσεις του ως εκτυπωτή πηγάζουν από την εργασία του ως μαθητευόμενος στο εργαστήριο του πατέρα του από πολύ νεαρή ηλικία. Σήμερα, δουλεύουν μαζί και μαθαίνουν εξειδικευμένες πτυχές της μεταξοτυπίας ο ένας από τον άλλο. Τελευταία επιχειρεί να ανακατευθύνει την προβολή και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της μεταξοτυπίας, τα τυπογραφικά λάθη και το μεγαλείο που τα περιβάλει μέσα από συνεργασίες με γενικότερο τίτλο «Το Λάθος είναι Ανώτερο της Τέχνης».

 

VOID

Tο Void είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 16, και έχει ως βάση του την Αθήνα. Εστιάζοντας σε εναλλακτικές φωτογραφικές εκδόσεις, εκθέσεις και διάφορα δημιουργικά δρώμενα, το Void μέχρι στιγμής έχει εκδώσει και συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες.