Ειδική μονοθεματική έκδοση "Φωτογραφικοί Φακοί"

εξώφυλλο περιοδικού
· Εκδόσεις · Περιοδικά // Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017

Όλα τα μυστικά των φωτογραφικών φακών σε μία συλλεκτική έκδοση από το Περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από όλα τα αντικείμενα πόθου στη φωτογραφία, το πιο αιτιολογημένο είναι η επιθυμία για την απόκτηση των καλύτερων φακών. Σε μια επισκόπηση της φωτογραφικής τεχνολογίας, το μόνο που έχει αντέξει στο χρόνο είναι ο φωτογραφικός φακός, που αποτελεί το διάμεσο ανάμεσα στο θέμα και την καταγραφή του. Κάθε φωτογραφία μπορεί να είναι τόσο καλή όσο και ο φακός με τον οποίο δημιουργήθηκε.

Το ειδικό μονοθεματικό τεύχος του ΦΩΤΟγράφου ΦΑΚΟΙ που μόλις κυκλοφόρησε, καλύπτει σφαιρικά το αντικείμενο. Σε 40 σελίδες Gallery «Με πρωταγωνιστή το φακό» οι αναγνώστες συνεισφέρουν με έργα που απεικονίζουν αντιπροσωπευτικά τις δυνατότητες επιμέρους φακών σε παραμέτρους όπως το βάθος πεδίου, το ξεφοντάρισμα, το bokeh, την προοπτική, τo closeup κλπ.

Το μέλλον των φακών μας απασχολεί σε άρθρο με φουτουριστικό μήκος κύματος, που ρίχνει μια ματιά στα ενδότερα των τμημάτων Research and Development της βιομηχανίας των οπτικών, ανακαλύπτοντας φακούς υγρής κατάστασης, με νανοτεχνολογία (γραφένιο ή διοξείδιο του τιτανίου κλπ.).

Είκοσι διαφορετικοί επαγγελματίες φωτογράφοι επιλέγουν και παρουσιάζουν τον αγαπημένο τους φακό με τον οποίο διατηρούν ιδιαίτερη σχέση, που εκτιμούν την απόδοση αλλά και μοναδικότητά του. Σε σειρά εκτεταμένων άρθρων καλύπτεται η προϊστορία και ιστορία των φωτογραφικών φακών από τις αρχικές αναφορές στην αρχαιότητα ως τους πρωτόλειους φακούς των Chevalier, Petzal και Dallmayer ως τη σύγχρονη εποχή σε μια θαυμαστή ιστορική διαδρομή. Επίσης περιλαμβάνεται ειδικό άρθρο για τις βασικές έννοιες, τα φαινόμενα, τις εκτροπές και τις διορθώσεις που διέπουν τα φωτογραφικά οπτικά. Ακολουθεί η θεμελίωση βασικών γνώσεων για τους φακούς και τις παραμέτρους λειτουργίας τους καθώς και αναλυτική εξοικείωση με τα φωτογραφικά είδη από τους fisheye και τους ευρυγώνιους ως τους σούπερ τηλεφακούς. Η ύλη πλαισιώνεται από συμβουλές και know how για φίλτρα, αντάπτορες, converter, αγορά μεταχειρισμένων κλπ. Το τεύχος ολοκληρώνεται με αναλυτικούς ΠΙΝΑΚΕΣ για όλους τους φωτογραφικούς φακούς για DSLR και mirrorless της αγοράς, με χαρακτηριστικά και τιμές.


Λίγα λόγια για το Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος

Το Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος ειδικεύεται στην τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας από το 1989, με πλούσιο περιεχόμενο στην καλλιτεχνική ενημέρωση, με μεγάλο δίκτυο ανταποκριτών ανά τον κόσμο, με στήλες γνώμης από ομάδα έγκυρων σχολιαστών, με εκτεταμένη ειδησεογραφική κάλυψη νέων τεχνολογιών και προϊόντων, καθώς και με έγκυρα άρθρα τεχνικής και δοκιμών εξοπλισμού. Οι ειδικές μονοθεματικές εκδόσεις του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος καλύπτουν ολοκληρωμένες θεματολογίες γύρω απ’ τις τεχνικές φωτογράφησης όπως το Πορτραίτο, το Τοπίο, η Ασπρόμαυρη φωτογραφία, η Φωτογραφία Δρόμου και πολλά ακόμα θέματα.