Οἴκοθεν

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Φιλιππιάδα // Δημοσίευση: 12 Ιουν 2017

ετήσια Έκθεση Φωτογραφικής Ομάδας Φιλιππιάδας "Κα.Δρώ"

Είκοσι δύο νέοι δημιουργοί στην ετήσια έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Φιλιππιάδας Κα.Δρώ στις 16 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Φιλιππιάδας (Παλαιό Δημαρχείο).

Η έκθεση με τίτλο «Οἴκοθεν», η κεντρική έκθεση της Κα.Δρώ, είναι το αποτέλεσμα των σεμιναρίων φωτογραφίας για την περίοδο 2016-7 με βασική εισηγήτρια τη Φωτεινή Παπαχατζή.

Σύμφωνα με την ίδια

«Η έννοια του σπιτιού επανέρχεται κατά καιρούς με κεντρικό ρόλο, σαν μια έννοια πολυδιάστατη και αναγνωρίσιμη τόσο στο υλικό όσο και στο πνευματικό δίπολο, μια έννοια που διασχίζει γενιές και επιστημονικούς κλάδους. Το σπίτι, ο οίκος αφορά το πεδίο εκείνο στο οποίο, πέρα από πολιτισμικές διαφορές, ο καθένας μας ταυτίζεται και κάποιες φορές επιστρέφει για να αυτοπροσδιοριστεί ακόμη και από τις αντιφατικές σημασίες αυτού του όρου».

Στο πλαίσιο αυτό οι καλλιτέχνες της έκθεσης «Οίκοθεν» θέτουν, διερευνούν και δημιουργούν πάνω στα ερωτήματα εάν το σπίτι είναι ή όχι τόπος, χώρος, αίσθημα, πρακτική ή και ενεργή κατάσταση της ύπαρξης στο κόσμο. Το σπίτι περιγράφεται με ποικίλους τρόπους, συνυφασμένους ή σχετικούς με την οικογένεια, τον παράδεισο, τον εαυτό, το φύλο και τη φύση. Μέσα από αυτήν την αναζήτηση ανταποκρίνονται τόσο στην ανθρώπινη ανάγκη για ρίζες, ασφάλεια και ταυτότητα αλλά και επαναπροσδιορίζονται σε σχέση με το σπίτι ως παροχή ενός αφηρημένου χώρου για ιδιωτική ζωή και το σπίτι ως μια λιγότερο αυστηρή εννοιολογικά κατασκευή ακόμη και ως μια υπαρξιακή κατάσταση.

Συμμετέχουν:
Στεργιανή Βερνιώτου - Γιώργος Γκαβάγιας - Σοφία Γκόη - Κωνσταντίνος Ευαγγέλου - Παναγιώτης Ζιώβας - Ιωάννα Θεοχαροπούλου - Ευάγγελος Καλύβας - Γιώργος Καραγιάννης - Δημήτρης Κατσαντούλας - Νάντια Λιανού - Στέλλα Μπασιά - Φωτεινή Μουρελάτου - Πηνελόπη Παντιώρα - Δημήτρης Ράδης - Φανή Ρίζου-Εύη Ροντογιάννη – Χρήστος Ροντογιάννης – Ανδριανή Σκουλίδα - Γιώργος Σταύρος - Όλγα Τσιάφη - Κωνσταντίνος Χατζής - Μπάμπης Χριστιάς

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 23 Ιουνίου 2017 και η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 20:00.