Διημερίδα Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

κολλάζ φωτογραφιών εισηγητών
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Αθήνα · Πετράλωνα // Δημοσίευση: 11 Ιουν 2017

από την ομάδα των Reflex Photographers

Η ομάδα των Reflex Photographers σας προσκαλεί σε μια διημερίδα αφιερωμένη στην ταξιδιωτική φωτογραφία.

Με επίσημους παρουσιαστές μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ταξιδιωτικής φωτογραφίας στην Ελλάδα, η διημερίδα θα δώσει στους λάτρεις της φωτογραφίας μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαλύψουν ή να ξαναθυμηθούν τι είναι αυτό που κάνει κάποιους φωτογράφους ορκισμένους λάτρεις της κίνησης, της διαρκούς εξερεύνησης και της περιπέτειας.

Ομιλίες, παρουσιάσεις των έργων των φωτογράφων από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και ανοιχτές συζητήσεις γύρω από την ταξιδιωτική φωτογραφία αποτελούν τον βασικό κορμό του προγράμματος του διημέρου.

Πρόγραμμα ομιλιών/παρουσιάσεων:

Πέμπτη 15 Ιουνίου

19:00 - 20:00 Γιώργος Τατάκης
20:00 - 21:00 Μιχάλης Παππάς
21:00 - 22:00 Αλέξανδρος Τσούτης

Παρασκευή 16 Ιουνίου

19:00 - 20:00 Chloe Kritharas-Devienne
20:00 - 21:00 Βασίλης Αρτίκος
21:00 - 22:00 Γιάννης Δήμου


Σχετικά με τους Reflex Photographers

Οι Reflex Photographers είναι η ομάδα των ιδρυτών φωτογράφων και καλλιτεχνών Γιώργου Τατάκη, Μιχάλη Παππά, Αντώνη Χρυσάκη και Θανάση Χριστοδούλου που δημιούργησαν μέσα στο 2016 το ομόλογο site τους, reflexphotographers.com, και απέκτησαν έναν όμορφο χώρο φωτογραφικής διάδρασης στο κέντρο της Αθήνας, τα Πετράλωνα.

Οι Reflex Photographers, που είναι καταξιωμένοι στον χώρο της φωτογραφίας με πολλές βραβεύσεις και δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως από το National Geographic και LFI, είναι επικεφαλής και μιας ευρύτερης κοινότητας καλλιτεχνών, φωτογράφων και συνεργατών, της Reflex Collectiva. Το έργο των Reflex Photographers περιλαμβάνει ένα πλήρως δομημένο φωτογραφικό site και blog και την όμορφη στέγη τεχνών στα Πετράλωνα, που φιλοξενεί και το μοναδικό φωτογραφικό βιβλιοπωλείο σε όλη την Αθήνα, με περισσότερους από 200 τίτλους φωτογραφικών βιβλίων.

Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας γίνονται συναντήσεις και διαδραματίζονται πολύπλευρες εκδηλώσεις, φωτογραφήσεις, σεμινάρια φωτογράφησης με διάφορες θεματικές, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ταινιών που έχουν σχέση με τη φωτογραφία, και μουσικά δρώμενα. Επιδίωξή τους είναι να καθιερώσουν το ολοκληρωμένο τους πορτφόλιο φωτογραφικών και γενικότερα καλλιτεχνικών διαδράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να μοιραστούν πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες με το κοινό τους και να διαδώσουν μοναδικές φωτογραφικές στιγμές από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, με ιδιαίτερα έθιμα και ενδιαφέρουσες συνήθειες.