Ρεύματα κλασικής δημιουργίας (1923-1969)

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Ξάνθη // Δημοσίευση: 01 Φεβ 2010

έκθεση Φωτογραφίας 11 σηµαντικών Ελλήνων φωτογράφων στην Ξάνθη

Μετά το Ηράκλειο η έκθεση "Ρεύματα κλασικής δημιουργίας (1923-1969)" «σταθμεύει» στην Ξάνθη στην Καπναποθήκη "Π" από την 1 Φεβρουαρίου, όπου παρουσιάζεται στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της πόλης, που πραγματοποιούνται από το 1966.

Η έκθεση, η οποία επιχειρεί να σκιαγραφήσει τάσεις που αναπτύχθηκαν στην ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας από το µεσοπόλεµο µέχρι τη δεκαετία του 1970, αποτελείται από έργα 11 σηµαντικών Ελλήνων φωτογράφων, γεννηµένων από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το 1941.

Φωτογράφοι: Ανδρέας Εµπειρίκος, Κωνσταντίνος Ζηµέρης, Σωκράτης Ιορδανίδης, ∆ηµήτρης Λέτσιος, Σπύρος Μελετζής, Nelly’s, Θεόδωρος Νικολέρης, Βούλα Παπαϊωάννου, Γιάννης Στυλιανού, ∆ηµήτρης Χαρισιάδης, Μαρία Χρουσάκη.

Τα έργα που παρουσιάζονται, ανήκουν στα αρχεία και τις συλλογές του Μ.Φ.Θ., της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη και του Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου.

Συνδιοργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Την έκθεση επιμελούνται οι Νίνα Κασσιανού και Βαγγέλης Ιωακειμίδης.