Δημιουργική Φωτογραφία για προχωρημένους

αφίσα σεμιναρίου
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Φιλοθέη - Ψυχικό · Αθήνα // Δημοσίευση: 25 Αυγ 2017

Nέος Kύκλος Σεμιναρίων στη Λέσχη Φωτογραφίας ν.κ.Κωνσταντινουπολιτών/artPhotoClub

Η Λέσχη Φωτογραφίας Ν.Κ. Κωνσταντινουπολιτών ανακοινώνει την έναρξη Nέου Kύκλου Σεμιναρίων Δημιουργικής Φωτογραφίας για προχωρημένους, από την Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

«Δημιουργική Φωτογραφία για προχωρημένους».

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε στην αισθητική αξία του καρέ και θα αντιμετωπίσουμε τη φωτογραφία ως τέχνη καθώς και την αλληλεπίδρασή της με άλλες εικαστικές τέχνες.
Στόχος μας να βελοτιώσουμε τη Σύνθεση κάδρου, να γνωρίσουμε τη φωτογραφική γλώσσα, να διαμορφώσουμε προσωπική φωτογραφική ματιά.

Τα σεμινάρια εφαρμόζουν την πρακτική της διαδραστικής γνωριμίας με τη Δημιουργική Φωτογραφία, όπου Τέχνη και Τεχνική ανταγωνίζονται με στόχο την διαμόρφωση του τρόπου που ο φωτογράφος θα παράγει το έργο του.

Θα γνωρίσουμε τη δημιουργική φωτογραφία και την οπτική αντίληψη σε βάθος, τα καλλιτεχνικά κινήματα και τις επιρροές τους στην αισθητική της φωτογραφίας και φυσικά τη δουλειά σημαντικών φωτογράφων- οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι σύγχρονοι και ελάχιστα προβεβλημένοι στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ½ μήνες και θα έχουμε όλο το χρόνο για να δουλέψουμε μαζί, με μοναδικό στόχο να αναπτύξετε τη δική σας φωτογραφική ματιά και να μάθετε πως θα εκφράσετε το δικό σας φωτογραφικό λόγο.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, 19:30 - 22:00 και περιλαμβάνουν εποικοδομητική, προσωπική αξιολόγηση της δουλειάς των συμμετεχόντων και θεματικές αναθέσεις εργασίας.

Μέσα από τις θεματικές αναθέσεις εργασίας, όσοι ξεχωρίσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μαζί με πιο προχωρημένες ομάδες, στη δημιουργική χρήση του συνεχούς τεχνητού φωτισμού και τις εφαρμογές του στο πλήρως εξοπλισμένο STUDIO μας.

 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη βασικές γνώσεις στη φωτογραφία.
 • Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζονται καινούργιες φωτογραφίες των μαθητών. Αυτό βοηθάει όλους για να συζητηθούν οι πρακτικές και καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες του μέσου και να ανα-λυθεί σε βάθος χρόνου όλη η πορεία του φωτογράφου.
 • Ολα τα σεμινάρια γίνονται με τη βοήθεια Ψηφιακών παρουσιάσεων με διαγράμματα, φωτο-γραφίες και παραδείγματα.
 • Η Δομή των σεμιναρίων είναι σπονδυλωτή και προσεγγίζει σε κάθε επίπεδο διαφορετικό επί-πεδο γνώσης της φωτογραφίας επιτρέποντας στους συμμετάχοντες να ενταχθούν στην κατάλ-ληλη ομάδα αναλογα με την εμπειρία τους και την εξειδίκευση που θα θέλανε να αποκτήσουν.
 • Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν αναθέσεις εργασίας, και κριτική αξιολόγηση σε προσωπικό επί-πεδο, της δουλειάς των συμμετεχόντων
 • Γνωριμία και ανάλυση του έργου σημαντικών φωτογράφων, της τεχνοτροπίας και της ιδιότυπης σφραγίδας που το συνοδεύει και είναι χαρακτηριστική σε κάθε σπουδαίο καλλιτέχνη.

Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζονται καινούργιες φωτογραφίες των μαθητών. Αυτό βοηθάει να συζητηθούν οι πρακτικές και καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες του μέσου και να αναλυθεί σε βάθος χρόνου όλη η πορεία του φωτογράφου.

Ολα τα σεμινάρια γίνονται με τη βοήθεια Ψηφιακών παρουσιάσεων με διαγράμματα, φωτογραφίες και παραδείγματα.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ, ΟΠΟΥ,

ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ,

ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ,

ΣΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ STUDIO ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ,

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΕΣ HI DEFINITION ΤΑΙΝΙΩΝ & DOCUMENTARIES ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

 

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο φωτογράφος Χρήστος Κανάκης (Laurea in Fotografia), με επαγγελματική εμπειρία 25 ετών στην Διαφημιστική & Αρχιτεκτονική Φωτογραφία και 10 στη Διδασκαλία της Τέχνης & Τεχνικής της Φωτογραφίας.

Τις δραστηριότητές μας, μπορείτε να παρακολουθείτε αναλυτικά στο FACEBOOK στο σχετικό LINK: ΛΕΣΧΗ Φωτογραφίας Ν.Κ. Κωνσταντινουπολιτών | Facebook

 

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ ή ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
Ε-mail στο photo.lesxi.konpol@gmail.com ΤΗΛ. 6944584670

αναφέροντας:
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ( ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ )
ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 2-3 ΜΗΝΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ SMARTPHONE ΣΟΥ.


Η Λέσχη Φωτογραφίας είναι μια πολιτιστική ομάδα που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του σωματείου Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών.

Οι συναντήσεις και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο κτίριο του Καστρίτσειου Μουσείου Πολιτισμού Κωνσταντινούπολης & Μικράς Ασίας, στην Φιλοθέη, Καποδιστρίου 17, που είναι πλήρως εξοπλισμένο και περιλαμβάνει:

 • Ψηφιακό projector & calibrated monitor PLASMA 52’’ για παρουσιάσεις εκπαιδευτικού οπτικού υλικού για κάθε φωτογραφικό πεδίο αλλά και του φωτογραφικού έργου όλων των συμμετεχόντων για σχολιασμό-κριτική και αξιολόγηση της πορείας του κάθε μέλους της Λέσχης.
 • Αναλογικός projector για προβολή slides, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, γρήγορο ADSL internet για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 • Ταυτόχρονα με τα μαθήματα παρέχεται πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό από ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία φωτογραφίας, καθώς και σε περιοδικά φωτογραφίας από τη δανειστική βιβλιοθήκη της λέσχης μας.
 • Φωτογραφικό studio για πρακτική εφαρμογή της διδασκαλίας των σεμιναρίων και πειραματισμούς
 • Εκτός των ανωτέρω προγραμματίζονται διαλέξεις και αφιερώματα σε Ελλήνες φωτογράφους που παρουσιάζουν τη δουλειά τους, σεμινάρια από εμπορικές εταιρείες για τα φωτογραφικά προιόντα τους, τη χρήση τους και τις τεχνικές που εφαρμόζονται. Οι εταιρίες αυτές προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις για αγορές από μέλη της Λέσχης, καθώς και προβολές HI DEFINITION ΤΑΙΝΙΩΝ & DOCUMENTARIES Φωτογραφικού ενδιαφέροντος.