Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας Πειραϊκού Συνδέσμου

φωτογραφία απο μάθημα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Πειραιάς // Δημοσίευση: 15 Σεπ 2017

έναρξη σεμιναρίων έτους 2017-2017

Η «Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας» του Πειραϊκού Συνδέσμου κλείνει φέτος εικοσιοκτώ χρόνια δημιουργικής λειτουργίας.
Πρόκειται για ένα Φωτογραφικό Eργαστήρι όξυνσης της οπτικής αντίληψης και εφαρμογής πολλαπλών φωτογραφικών τεχνικών, με αδιάκοπη παρουσία στα γενικώτερα εικαστικά δρώμενα, διοργανώνοντας διαλέξεις, εκθέσεις φωτογραφίας, φωτοεξορμήσεις κ.ά. Oι απόφοιτοι της σχολής έχουν ήδη σταδιοδρομήσει, με αξιόλογο επαγγελματικό και καλλιτεχνικό έργο.

H εκπαίδευση, προσανατολισμένη στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα, γίνεται σε τρία τρίμηνα σεμινάρια, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία.
Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται 2 ώρες/εβδομάδα και δεν χάνονται για κανένα λόγο. Κάθε θεωρητικό μάθημα συνοδεύεται από αντίστοιχη εργασία, την οποία παρουσιάζει ο σπουδαστής στο επόμενο μάθημα και σχολιάζεται από τον διδάσκοντα και τους συμμετέχοντες. Έτσι τα ζεύγη θεωρία–πράξη και αισθητική-τεχνική αλληλεπιδρούν και συμβαδίζουν σε όλες τις ενότητες του σεμιναρίου. Οι επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτικές συζητήσεις και οι εξωτερικές λήψεις πραγματοποιούνται εκτός των ωρών διδασκαλία.

Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι ο εφοδιασμός του σπουδαστή με το κατάλληλο θεωρητικό υπόβαθρο πάνω στην τεχνική και την εικαστική προσέγγιση της εικόνας, αλλά και η ενθάρυνσή του σε προσωπικά και πειραματικά μονοπάτια. Στο τέλος του εννεάμηνου κύκλου χορηγείται Βεβαίωση Σπουδών. Επι πλέον, πραγματοποιείται ομαδική έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών πάνω σε ένα θέμα που έχει συναποφασιστεί από τις πρώτες συναντήσεις και δουλεύεται όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου και τελειώνουν στις 30 Ιουνίου. Το πρώτο μάθημα είναι ανοιχτό και δωρεάν προς όλους.

 

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας ενδιαφερομένων: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, Ώρα 18:00 - 20:00