Εργαστήρια Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Ε΄ Kοινότητας

αφίσα σεμιναρίου
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 23 Σεπ 2017

Ξεκινούν νέα τμήματα σεμιναρίων φωτογραφίας 2017 στην Ε΄ δημοτική κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Νέα έναρξη Μαθημάτων Φωτογραφίας - Αρχαρίων προχωρημένων και Photoshop! από την Μαρία Κ. Θαμνίδου στα εργαστήρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Ε ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης στον ατμοσφαιρικό και υποβλητικό χώρο της Βίλας Μορντώχ στον 1ο όροφο (Β. Όλγας και Μαρτίου, Θεσσαλονίκη).

Στο Φωτογραφία Ι Τμήμα αρχαρίων:

Διδάσκονται οι βασικές τεχνικές γνώσεις θεωρητικά και πρακτικά για τη δημιουργία φωτογραφιών, και βασική αναφορά και στα είδη της φωτογραφίας. Εργαζόμαστε κυρίως με DSLR μηχανές.

Μέσα από τις διαδρομές που θα κάνουμε μαζί, θα κατακτήσετε την χαρά και την τέχνη της αποτύπωσης του κόσμου σας, μέσα από την φωτογραφία. Ίσως να ανακαλύψετε και λίγο Bresson μέσα σας!

Στο Φωτογραφία Ι Τμήμα προχωρημένων:

Διδάσκονται εξειδικευμένες τεχνικές φωτογραφιe-017tita@thessaloniki.grκές γνώσεις και είδη φωτογραφίας, καλλιτεχνική φωτογραφία, ιστορία της φωτογραφίας, παρουσιάσεις εργασιών φωτογράφων. Γιατί «Το μάτι πρέπει να μάθει να ακούει πριν κοιτάξει». Robert Frank

Η δυναμική που αναπτύσσεται σε κάθε τμήμα είναι σημαντική όταν υπάρχουν περισσότερα των πέντε ατόμων και βοηθά στην αλληλεπίδραση μέσα από τις παρουσιάσεις φωτογραφιών, ερωτήσεις και βιώματα του καθένα. Αυτή η αλληλεπίδραση είναι που κάνει το κάθε τμήμα διαφορετικό και ιδιαίτερο!

Στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται επισκέψεις σε εκθέσεις, φωτογραφικές περιηγήσεις εντός και εκτός πόλης, οργάνωση και παρουσίαση εργασιών (εκθέσεις).

Στο Τμήμα Photoshop ψηφιακή επεξεργασία εικόνας:
Διδάσκονται τα βασικά εργαλεία και επεξεργασίες εικόνας. Εδώ διδάσκεται η τέχνη της αποπλάνησης.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Τα δίδακτρα είναι 30 ευρώ τον μήνα, τρεις ώρες την εβδομάδα για τα τμήματα φωτογραφίας και δυο ώρες για το PHOTOSHOP.

Ο εγγραφές ξεκίνησαν.

Έναρξη μαθημάτων Οκτώβριος 2017