Συνεργασία Leica με Reflex Photographers

Αυλώνα Ολύμπου, Κάρπαθος, ηλικιωμένη γυναίκα
· Διάφορα // Δημοσίευση: 25 Νοε 2017

ενημερωτικό δελτίο τύπου

Η LFI - Leica Fotografie International, το Νοέμβριο του 2017 ξεκίνησε συνεργασία με τους Reflex Photographers με τη διάθεση φωτογραφικού εξοπλισμού για το πρόσφατο φωτογραφικό ταξίδι της αθηναϊκής κολεκτίβας. Στον τελευταίο προορισμό στην Όλυμπο Καρπάθου, ο Γιώργος Τατάκης και ο Μιχάλης Παππάς, βρέθηκαν για να δημιουργήσουν εικόνες από δύο σημαντικές στιγμές της εναπομείνουσας ελληνικής παράδοσης, το πανηγύρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη και αυτό του Αγίου Μηνά, στις 8 και 11 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Η έναρξη της συνεργασίας της Leica, που έχει συνδεθεί με τις πιο εμβληματικές εικόνες του εικοστού αιώνα, με τη νεοσύστατη φωτογραφική ομάδα σηματοδοτήθηκε από την δημοσίευση της φωτογραφικής δουλειάς του Γιώργου Τατάκη από έθιμα της Καρπάθου και της Σίφνου. Στο τεύχος 8/2017 του LFI (Leica Fotografie International) το υλικό συνοδεύεται από συνέντευξη του φωτογράφου σχετικά με τη πορεία του και την εδραίωση του pculiar.com ως την πλέον διαδεδομένη ηλεκτρονική πλατφόρμα που ανασυστήνει τα έθιμα της ελληνικής περιφέρειας.

Λίγα λόγια για τους Reflex Photographers

Οι Reflex Photographers είναι η ομάδα των ιδρυτών φωτογράφων και καλλιτεχνών Γιώργου Τατάκη, Μιχάλη Παππά, Αντώνη Χρυσάκη και Θανάση Χριστοδούλου που δημιούργησαν μέσα στο 2016 το ομόλογο site τους, reflexphotographers.com και απέκτησαν έναν όμορφο χώρο φωτογραφικής διάδρασης στο κέντρο της Αθήνας, τα Πετράλωνα. Οι Reflex Photographers, που είναι καταξιωμένοι στον χώρο της φωτογραφίας με πολλές βραβεύσεις και δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως από το National Geographic, VICE US, LFI κ.α., είναι επικεφαλής και μιας ευρύτερης κοινότητας καλλιτεχνών, φωτογράφων και συνεργατών, της Reflex Collectiva.

Το έργο των Reflex Photographers περιλαμβάνει ένα πλήρως δομημένο φωτογραφικό site και blog και την όμορφη στέγη τεχνών στα Πετράλωνα, που φιλοξενεί και το μοναδικό φωτογραφικό βιβλιοπωλείο σε όλη την Αθήνα, με περισσότερους από 200 τίτλους φωτογραφικών βιβλίων. Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας γίνονται συναντήσεις και διαδραματίζονται πολύπλευρες εκδηλώσεις, φωτογραφήσεις, σεμινάρια φωτογράφησης με διάφορες θεματικές, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ταινιών που έχουν σχέση με τη φωτογραφία, και μουσικά δρώμενα. Επιδίωξή τους είναι να καθιερώσουν το ολοκληρωμένο τους πορτφόλιο φωτογραφικών και γενικότερα καλλιτεχνικών διαδράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να μοιραστούν πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες με το κοινό τους και να διαδώσουν μοναδικές φωτογραφικές στιγμές από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, με ιδιαίτερα έθιμα και ενδιαφέρουσες συνήθειες μέσω του portal που έχουν δημιουργήσει, pculiar.com