Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου 2018

αφίσα εκδήλωσης
· Διάφορα · Πάφος // Δημοσίευση: 06 Φεβ 2018

από τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου: Τμήμα Πάφου

Παρασκευή 9/2/2018 – Master of Arts in Digital Video Production

Παρουσίαση νεοσύστατου Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Νεάπολις με τίτλο: "Master of Arts in Digital Video Production"

Ανοικτή Εκδήλωση για όλο το κοινό

Μια συνοπτική περιγραφή του νεοσύστατου δημιουργικού μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Νεάπολις με τίτλο: Master of Arts in Digital Video Production. Θα γίνει αναφορά στις εναρκτήριες υποτροφίες για απόφοιτους από ένα διευρυμένο φάσμα ακαδημαϊκών επιστημών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες, Μέσα Επικοινωνίας και Δημοσιογραφία, Εκπαιδευτικές Επιστήμες, Νομική, Ψυχολογία κ.α.

Ειδική μνεία θα γίνει στη σχέση της σύγχρονης ψηφιακής κινηματογραφικής παραγωγής με την φωτογραφία, αλλά και στη θεωρητική συγγένεια της κινούμενης εικόνας με τη φωτογραφική εικόνα, σε σχέση με τον χρόνο και την αναπαράσταση.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Δρ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους που εκτελεί χρέη συντονιστή του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πάφος
Ώρα έναρξης: 19:00

Παρασκευή 23/2/2018 – “Romania: people and places”

Έκθεση φωτογραφίας

Το 2018 είναι έτος εορτασμών για τη Ρουμανία αφού είναι η επέτειος των 100 χρόνων από την Μεγάλης Ένωσης της χώρας. Τιμώντας αυτή την εθνική επέτειο της Ρουμανίας και σε συνέχεια των συνεργασιών μας με Ρουμάνους καλλιτέχνες φιλοξενούμε στην Πάφο την έκθεση «Ρουμανία – άνθρωποι και τόποι» που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στη Λευκωσία από τη Ρουμανική Πρεσβεία. Οι φωτογραφίες είναι μια συλλογή του συζύγου της Chargé d’affaires a.i. της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Κύπρο του φωτογράφου Paul Sezonov.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πάφος
Εγκαίνια: Παρασκευή 23 Φλεβάρη 19:00
Ώρες Λειτουργίας: 24 – 25/02, 16:00 – 19:00


Ανακοινώσεις

1. Έκθεση Παφιτών Φωτογράφων

Η ΦΕΚ-ΤΜΗΜΑ ΠΑΦΟΥ εξαγγέλει την «3η Έκθεση Παφιτών Φωτογράφων».
Ο βασικός σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να δοθεί η ευκαιρία σε φωτογράφους που ζουν στην (ή κατάγονται από την) επαρχία Πάφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό μέσα από μια οργανωμένη ομαδική έκθεση.

Κατανοώντας τις δυσκολίες που ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίζει στην διοργάνωση προσωπικής έκθεσης φωτογραφίας και γνωρίζοντας ότι αρκετοί συμπολίτες μας ασχολούνται με τη φωτογραφική τέχνη, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το θεσμό πριν 3 χρόνια.

Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι φωτογράφοι που ζουν στην επαρχία Πάφου ή κατάγονται από την επαρχία Πάφου (μέλη και μη μέλη της ΦΕΚ).
Η ΦΕΚ-ΤΜΗΜΑ ΠΑΦΟΥ θα προμηθεύσει υλικά για την τοποθέτηση των φωτογραφιών, (κάδρα ή επιφάνειες), θα αναλάβει την εκτύπωση των φωτογραφιών (ώστε να υπάρχει ομοιογένεια), θα παραχωρήσει την αίθουσα και θα οργανώσει τα εγκαίνια της έκθεσης (δεξίωση, ομιλίες).
Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες θα δοθούν στους φωτογράφους μετά το τέλος της έκθεσης. Η επιλογή για τις φωτογραφίες ανήκει αποκλειστικά στον κάθε φωτογράφο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί φέτος στα πλαίσια του προγράμματος MoPP2018 από τις 9-11 Μαρτίου.

Ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των έργων που θα υποβάλει και θα φέρει την ευθύνη (να έχει εξασφαλίσει άδεια) για πρόσωπα που εικονίζονται. Φωτογραφίες με προσβλητικό περιεχόμενο δε θα γίνονται δεχτές.

Κάθε φωτογράφος μπορεί να εκθέσει από 4-6 φωτογραφίες του (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων). Ο εκθεσιακός χώρος περιορίζει τον αριθμό των συμμετεχόντων με μέγιστο αριθμό τους 20 συμμετέχοντες, για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το δικαίωμα συμμετοχής (περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες που αναγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο) στην ομαδική έκθεση είναι: 20 € για μέλη της ΦΕΚ. 30 € για μη μέλη της ΦΕΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν μήνυμα με την πρόθεσή τους στο email: fekpaphos@gmail.com μέχρι τις 10/2/2018.

 

2. Ανανέωση Συνδρομής / Εγγραφή Μελών

Παρακαλούνται όλα τα μέλη μας να ανανεώσουν τη συνδρομή τους για τη χρονιά 2018.
Επίσης, όσοι θέλουν να εγγραφούν ως νέα μέλη μπορούν να το πράξουν. (Συνδρομή: €20). Ανανεώσεις θα γίνονται:

  • στις εκδηλώσεις της ΦΕΚ όπως αναφέρονται στο μηνιαίο πρόγραμμα
  • με κατάθεση σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της ALPHA BANK στο λογαριασμό 55 0090 0651 0006 5110 1006 6657. Να ζητάτε να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας στην κατάθεση και η περιγραφή «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΕΛΟΥΣ». Η απόδειξη κατάθεσης να παρουσιαστεί σε αργότερο χρόνο στην ταμία για έκδοση κάρτας μέλους.

Να υπενθυμίσουμε ότι με τη μικρή αυτή ετήσια συνδρομή το κάθε μέλος δικαιούται να παρακολουθεί όλες τις εκδηλώσεις της ΦΕΚ και να έχει έκπτωση σε διάφορα σεμινάρια/μαθήματα που διοργανώνει η ΦΕΚ, σε διαγωνισμούς άλλες εκδηλωσεις.